REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnimation Worksheep 2014


     Animation Worksheep, atelierul de film de animaţie, parte a proiectului Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, ajunge la a patra ediţie şi este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul CNC. Festivalul va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie 2014 la Bucureşti, urmat de o ediţie specială, în luna noiembrie, la Chişinău.
     Programul Animation Worksheep este destinat tinerilor animatori din Români şi Republica Moldova, cu diferite niveluri de experienţă, inclusiv începătorilor care dovedesc aptitudini de grafică / desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie. Din cei 36 de absolventi ai Worksheep-ului din perioada 2011-2013, mai bine de jumătate lucrează în acest moment ca animatori, iar o parte dintre ei au participat cu filme proprii la competiţia românească din cadrul Anim'est.
15 cursanţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, vor fi selectaţi pentru cea de-a patra ediţie a Animation Worksheep, desfăşurată la Râşnov, în perioada 13 - 31 martie 2014. Cei trei traineri de la DSG - Dragoş Ştefan, Dan Panaitescu şi Sergiu Negulici -  vor aborda mai multe tehnici de animaţie: 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D.
Programul atelierului include şi un modul de scenaristică, susţinut de Asociaţia Control N, menit să îi ajute pe participanţi să îşi dezvolte poveştile pentru scurtmetrajele pe care le vor realiza, precum şi să le ofere noţiuni elementare despre structura, formatul şi conţinutul unui scenariu de film. Scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, alături de regizoarea Iulia Rugină, cele care susţin şi atelierul de scenaristică First Draft, vor fi prezente la Bran pentru a susţine acest curs intensiv.
Înscrierile la Animation Worksheep vor avea loc în perioada 21 ianuarie - 23 februarie 2014. Nu este permisă participarea animatorilor care au luat parte la ediţiile anterioare ale workshopului.
Detalii:http://animest.ro/
 

Cuvinte cheie: animatia romaneasca, animation worksheep, animest, festival animest, scurtmetraj

Opinii: