REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnimation Pitch @ UNATC 2019


     Studenții de la Master Animație și de la secția Animație UNATC au privilegiul de a-și prezenta proiectele în fața profesorilor și colegilor. E un moment de validare sau nu a ideilor cu care au plecat la drum în realizarea lucrărilor pentru examenul din iunie.
     În sala de la Cinetic, au venit studenți, profesorii Nicolae Mandea, rector UNATC, Radu Igazsag, Matei Branea, prorector UNATC, Dana Duma, Valeriu Căliman, Cristian Radu, dar și Vlad Ilicevici, conducătorul Laboratorului de animație de la Cinetic. Invitat special a fost Zoltan Szilagyi, realizator de filme de animație la Studioul Animafilm în anii ’80. Cineastul le-a dat un sfat tinerilor masteranzi: indiferent de maniera stilistică, să nu uite importanța mesajului, ”turla de biserică”, așa cum l-a numit. Nu trebuie să creezi o poveste stufoasă și să te pierzi în detalii, ci să fii concentrat pe ceea ce vrei să transmiți spectatorilor.  
     În afară de prezentarea stadiului actual în care se află proiectele, masteranzii au avut prilejul să solicite noi membri în echipă. Și-au susținut ideile Filip Sabin, Ana Maria Rădescu, Ștefan Coman, Serghei Chiviriga, Alexandra Fuscaș, Diana Rădulescu, Ion Cojocaru.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 
(15.02.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animation pitch at unatc 2019, master animatie unatc 2019, matei branea, radu igazsag, zoltan szilagyi

Opinii: