REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnimatedWomen, cel mai amplu proiect expozițional dedicat femeilor din industria de animație


     Practica tradițională a autoportretului întâlnește noua tehnologie a realității augmentate într-un amplu proiect expozițional dedicat excelenței feminine în animație. AnimatedWomen, inițiativa ce își propune să ofere mai multă vizibilitate creatoarelor din industrie, ajunge în România la cea de-a 16-a ediție Animest (8-17 octombrie, la București). Până pe 31 august, profesionistele din animație din întreaga lume, dar și artistele aflate la începutul carierei, sunt invitate să-și înscrie autoportretele realizate în orice tehnică de animație, completând formularul online. În perioada festivalului, creațiile lor vor prinde viață în cadrul unei instalații fizice, prin intermediul tehnologiei AR.
     Inițiativa AnimatedWomen a debutat în 2020, în cadrul Fantoche International Animation Film Festival (Elveția), cu peste 40 de autoportrete animate. Proiectul a poposit de curând și în Olanda, la KaboomAnimation Festival, care a selectat 14 portrete pentru a le expune pe panourile publicitate din Amsterdam și Utrecht, într-un traseu itinerant dedicat artistelor din industrie. Până acum, aproximativ 100 de lucrări au prins viață prin intermediul tehnologiei AR în cadrul proiectului dedicat excelenței feminine în animație. Portretele pot fi admirate pe http://www.animatedwomen.club/.
Pentru a înscrie o lucrare, artistele sunt invitate să descarce aplicația Eyejack Creator (disponibilă pe Mac și Windows) și să-și creeze un cont gratuit, pentru a-și testa creația. Pentru a îndeplini condițiile tehnice, aplicațiile trebuie să includă:
  • Autoportretul static în format pătrat, pentru print: JPG, 9921x 9921px / 300dpi cu 3mm bleed;
  • Același autoportret static in format JPG sau PNG 1500x1500px 72dpi (va fi folosit drept AR Trigger image);
  • Versiunea video animată a autoportretului static: 5-30 secunde, 1500x1500px, MP4, H.264, 25fps. Poate include sunet și transparențe;
  • Eyejack QR Code.
     Pentru un tracking bunal imaginii statice, creațiile trebuie să aibă contrast mare și să evite simetriile și pattern-urile repetitive. Autoportretele pot fi înscrise până pe 31 august, iar cele mai bune dintre proiectele înscrise vor face parte dintr-o expoziție multimedia organizată la București în perioada festivalului.
Detalii: https://www.animest.ro/animated-women
(10.08.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animated women 2021, animest 2021

Opinii: