REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Anghel Damian, scenarist la serialul „Vlad”, sezonul 2


     În sezonul 1 al serialului Vlad, Anghel Damian interpretează rolul lui Adrian Anuței, care a fost închis pe nedrept pentru jaf și care, după patru ani, revine sub numele Vlad Pop (interpretat de Adrian Nartea), pentru a se răzbuna.
     Producătorii l-au invitat pe Anghel Damian în echipa de scenariști ai serialului Vlad, sezonul 2. Damian a mai scris scenarii de scurt și lungmetraj – animația Extraordinara călătorie a Maronei (regia Anca Damian) și două scurtmetraje, pe care le-a și regizat, Michelangelo și Celed.
     „Când mi s-a propus să scriu pentru Vlad, recunosc că sentimentul inițial a fost de frică. Scrisesem înainte film de  scurt și lungmetraj, însă aici miza era mai mare, un produs deja iubit de telespectatori, cu o producție costisitoare, cu regizori care, iată, pariau pe mine și pe creativitatea mea într-un domeniu, scrisul, pe care îl exersasem până atunci în contexte foarte diferite. Aici era vorba de episoade lungi, în care personajele și, până la urmă, colegii mei actori, urmau să joace după cum [scriu] eu. Nu era loc de falsat, nu era loc de răzgândit, odată [da]-ul rostit. Așa că am stat un pic și am cumpănit. După care am decis că așa o încercare nu se ratează și că o să scriu cât de bine o să pot. Sper ca sezonul doi să vă placă cel puțin la fel de mult ca primul. Și să nu uitați că în Vlad eu rămân Adrian, băiatul bun de care v-a părut atât de rău că le-a pățit pe toate câte le-a pățit în viața lui. Cât despre poveste, vă avertizez că ea merge în direcții care m-au surprins chiar și pe mine în timp ce scriam. Se moare, se trăiește, se urăște, se iubește, dar răzbunarea merge mai departe”, a declarat Anghel Damian pentru TV Mania.
     Detalii: TV Mania
(31.07.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anghel damian, seriale romanesti, vlad serial

Opinii: