REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Andrei Rus, membru în Juriul Révélation France 4 la Cannes


     Chiar dacă n-avem filme în competiţie, avem români la Festivalul de Film de la Cannes. Criticul de film Andrei Rus face parte din Juriul Révélation France 4 şi va participa la cea de-a 53-a ediţie a Semaine de la Critique (15-23 mai).
Tânărul critic de film din România a fost ales în urma unei selecţii organizate de Sǎptǎmâna Criticii, în colaborare cu Institutul Francez din România şi Institutul Cultural Român. Juriul din care face parte Andrei Rus este prezidat de cineasta franceză Rebecca Zlotowski şi alcătuit din tineri critici de film din Argentina, Franţa, Mexic şi România. Ei vor acorda Premiul Révélation France 4 unuia dintre cele şapte lungmetraje din competiţie, lista filmelor selectate urmând să fie publicată pe 21 aprilie.
Fondator şi redactor-coordonator al revistei “Film Menu”, Andrei Rus este lector la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, unde predă analiza, istoria şi teoria filmului. Împreună cu Irina Trocan, a realizat selecţia filmelor prezentate la Festivalul NexT 2014.
Detalii suplimentare : www.semainedelacritique.comwww.icr.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei rus, critici de film, festival cannes

Opinii: