REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnca Damian desemnată Regizoarea anului, Festivalul de Film de la Istanbul


     Regizoarea Anca Damian a câștigat Premiul „Audientia” acordat de Fondul Eurimages al Consiliului Europei în cadrul celei de-a 35-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Istanbul.
     Distincția, în valoare de 30.000 de Euro, se acordă începând din acest an pentru cea mai bună regizoare, iar Anca Damian a primit premiul pentru filmul Muntele Magic. Instituit de Eurimages, premiul are ca rol promovarea egalității sexelor în industria europeană de film și onorează femeile care au avut curajul să devină regizori.         
     De asemenea, Anca Damian va fi prezentă și la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, participând la cea de-a 23-a ediție a „Talents Adami Cannes”.
     Este vorba despre un program care are drept scop descoperirea tinerilor actori, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Aceștia au jucat în cinci scurtmetraje regizate anul acesta de cinci regizori care au legătură cu benzile desenate sau cu animațiile. Și asta pentru că, potrivit organizatorilor, banda desenată și cinemaul se inspiră și se hrănesc reciproc.
     În cadrul acestui proiect, Anca Damian a regizat scurtmetrajul Carré, cu o distribuție formată din tinerii actori: Eugénie Derouand, Marie Kauffmann, Benoit Michel, Tony Zarouel.
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, eurimages, muntele magic film, regizoarea anului 2015, talents adami cannes

Opinii: