REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnca Damian, cel mai bun regizor la Varșovia Film Festival


     La cea de-a 34-a ediție a Festivalului Warsaw Film Festival (12-21 octombrie), juriul Competiției internaționale, alcătuit din Piers Handling, Canada; Tolga Karaçelik, Turkey; Joanna Kos-Krauze, Poland; Nik Powell, Great Britain; Marek Rozenbaum, Israel, i-a acordat Ancăi Damian Premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul Moon Hotel Kabul. s-a aflat pentru trei zile la Varșovia, la proiecțiile filmului din festival, împreună cu doi dintre actorii filmului: Florin Piersic Jr. și Alexandru Nagy.
     Co-producție România-Franța, pelicula are un scenariu scris de Anca Damian și Lia Bugnar și îl are în rolul principal pe Florin Piersic jr.
Warsaw Grand Prix i-a fost acordat filmul albanez The Delegation, regizat de Bujar Alimani.  
     În acest an, Festivalul a inclus, printre proiecţiile din concurs, lungmetrajele româneşti Moon Hotel Kabul, în regia Ancăi Damian, în cadrul secţiunii „International Competition”, şi Să nu ucizi / Thou shalt no kill, regia Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Şargă, în cadrul secţiunii „1-2 Competition”.
     O altă prezenţă românească, în componența juriului de scurt metraje, a fost Andrei Huţuleac, câştigătorul concursului de scurtmetraje al ediţiei din 2017 a Festivalului, cu filmul Offstage.
     Partener de tradiţie al acestei importante manifestări cinematografice, Institutul Cultural Român de la Varşovia a susţinut prezenţa cineaştilor şi actorilor români la Festival.
 

Detalii: wff.pl


Galerie Foto

Opinii: