REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnamaria Vartolomei, European Shooting Stars pentru Franța la Berlinale 2022


     Printre cei zece actori aleși pentru European Shooting Stars de la Berllinale 2022, actrița Anamaria Vartolomei a fost aleasă reprezentanta Franței. Recompensa i-a fost adusă de rolul pe care îl face în Happening / L'événement, regizat de Audrey Diwan, filmul care a câștigat Leul de Aur și Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Veneția 2021.
     Născută la Bacău, Anamaria are 23 de ani și cel puțin 10 ani de carieră cinematografică. Debutează în My Little Princess (2010), regizat de Eva Ionesco, în care joacă alături de Isabelle Hupert.
În 2014, Anamaria Vartolomei a participat la Comedy Cluj, unde a primit premiile Cel mai bun film și Cel mai bun regizor, câștigate de Jacky în regatul femeilor (Franța). 
În Happening are rolul principal, Anne, o tânără artistă care vrea să facă un avort pentru a-și putea continua studiile. Povestea se intâmplă în 1960, în Franța care interzisese avortul.
Detalii: variety.com
(13.01.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anamaria vartolomei

Opinii: