REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnamaria Antoci la „Producers on the Move”, Cannes IFF 2016


     Producătoarea filmului Ilegitim (regia Adrian Sitaru), Anamaria Antoci, a fost selectată în programul „Producers on the Move”, ce se va desfășura în perioada 14-17 mai, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016).
     Programul, aflat la cea de-a 17-a ediție, are drept scop perfecționarea profesională a producătorilor, anul acesta fiind selectați 20 de specialiști din industria cinematografică europeană.
     Printre participările României la „Producers on the Move” amintim de Anca Puiu (2013), Monica Lăzurean-Gorgan (2012), Ada Solomon (2011), Dan Burlac (2010).
     În cadrul programului, participanții au ocazia de a-și prezenta proiectele aflate în derulare în fața celor mai importanți specialiști din industria cinematografică și de a fi promovați în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.
     Cu o experiență profesională bogată în managementul de proiecte culturale, Anamaria Antoci a debutat în producția de film în 2012 când s-a alăturat companiei 4 Proof Film. În 2014 a produs primul ei lungmetraj, Ilegitim. Recent a finalizat un nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, Fixeur, iar în această perioadă a intrat în producție cu primul ei proiect de film documentar, Planeta Petrila (regia Andrei Dăscălescu).


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anamaria antoci, cannes 2016, ilegitim film, producers on the move

Opinii: