REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Ana” – un nou film de Alexa Visarion


     Începând din 12 decembrie, Ana - cel mai recent film al regizorului Alexa Visarion - este lansat pe ecranele din România după ce a fost prezentat în avanpremiera la Salonic şi la New York.

     Filmul se înscrie pe linia unei preocupări care a jalonat întreaga carieră a regizorului – legenda Meşterului Manole. Este vorba despre o călătorie artistică începută în 1973 când foarte tânărul Alexa Visarion a montat pe scena din Cluj piesa lui Lucian Blaga şi care se încheie acum cu filmul Ana, care sublimează legenda într-o poveste de actualitate despre un regizor care şi-a dorit să facă un film despre Meşterul Manole, dar n-a reuşit niciodată. Aşa cum a declarat Alexa Visarion într-un interviu acordat site-ului aarc.ro, Ana poate deveni foarte bine un film testamentar în ipoteza că ar fi ultimul film din cariera sa.
     În rolul principal: Răzvan Vasilescu, unul dintre actorii preferaţi ai regizorului pe care l-a distribuit deja în Înghiţitorul de săbii (1981), Năpasta (1982), Punct... şi de la capăt (1986), Luna Verde (2008) şi cu care doreşte să lucreze la următoarele trei proiecte. Din distribuţie mai fac parte alţi actori cărora filmele lui Alexa Visarion le-au prilejuit creaţii remarcabile - Mircea Albulescu (Înghiţitorul de săbii) şi Dorina Lazăr (Năpasta) – precum şi debutanta Cristina Drăghici.
     Imaginea: Pătru Păunescu. Montajul: Nita Chivulescu. Sunetul: Mihai Orăşanu. O producţie Paradox Film


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexa visarion, ana, paradox film, premiera, razvan vasilescu

Opinii: