REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAna Ularu, rol principal alături de Keanu Reves în thrillerul ”Siberia”


     Ana Ularu și Keanu Reeves interpretează personajele principale din Siberia, thrillerul despre un comerciant american de diamante (Reeves) și femeia pe care o iubește (Ularu), prinși în jocul mortal dintre un cumpărător de diamante și serviciul federal de informații. Producția canadiano-americano-germană, regizată de Matthew Ross, va avea premiera internațională în 13 iulie, la New York. Un prim cadru din film a apărut deja în media internațională și reprezintă o scenă între cei doi actori principali.
     Siberia îl urmăreștepe Lucas (Keanu Reeves), un comerciant american de diamante, care călătorește la St. Petersburg pentru vânzarea unor diamante albastre rare, de origine îndoielnică. Afacerea începe să se prăbușească, iar Lucas pleacă în Siberia, în căutarea partenerului său, dispărut în mod inexplicabil. Aici se îndrăgostește brusc de Katya (Ana Ularu), proprietara unei cafenele. Scena din clipul-teaser, lansat ieri, este momentul în care Katya, personajul Anei Ularu, începe să bănuiască faptul că Lucas (Reeves) are probleme.
     „Nu poți juca acest rol decât dacă ai un caracter foarte puternic, iar Ana este o forță“, spune Gabriela Bacher, unul dintre producătorii filmului. „I-a dat personajului său exact ce speram“. Regizorul Matthew Ross adaugă: „Ana a adus acestui proiect o pasiune și o energie absolută și foarte puternică. A lucra cu ea este o experiență de vis“.
     „Este atât de curajoasă, inima ei, spiritul și meșteșugul ei, în sine – este o actriță cu foarte multă experiență“, spune Keanu Reeves despre Ana Ularu.
     Alături de Keanu Reeves și Ana Ularu, din distribuția Siberia fac parte Pasha D. Lychnikoff, Dmitry Chepovetsky, James Gracie, Eugene Lipinski, Rafael Petardi, Veronica Ferres și Molly Ringwald. Filmul este regizat de Matthew Ross (Frank & Lola), pe baza scenariului scris de Scott B. Smith după o poveste scrisă de el și de Stephen Hamel. Filmările pentru Siberia au avut loc în Winnipeg, Canada și Sankt Petersburg, Rusia. Siberia este produs de Company Films, compania lui Keanu Reeves și a lui Stephen Hamel, alături de Gabriela Bacher, de la Summerstorm/Film House Germany, Braden Aftergood și de David Hansen.
     În teatru, Ana joacă în momentul acesta în opt spectacole montate în București, la Teatrul Act, Bulandra, Comedie, Godot şi Metropolis. Pentru rolul din O intervenție, de Mike Bartlett, de la Teatrul ACT, a primit Premiul UNITER și Premiul Festivalului Undercloud pentru Cea mai bună actriță (2017). Ana lucrează foarte mult în prezent cu actorul și regizorul Radu Iacoban.
     Zilele acestea, Ana Ularu face parte din juriul Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie – 1 iulie), prezidat de regizorul Michael Powell. Ea a fost prezentă în festival și cu scurtmetrajul britanic Lift Share.

(28.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana ularu, keanu reeves, siberia film

Opinii: