REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAna Ularu în „Serena”, din 24 octombrie


Premiera filmului regizat de Sussane Bier ne aduce o partitură specială pentru actriţa Ana Ularu.

Aşa cum ne-a mărturisit în interviul de la rubrica Români în străinătate, Ana a filmat pentru Serena, regizat de Sussane Bier, şi O vară foarte instabilă, regizat de Anca Damian, în acelaşi an, 2012. Acum, după ce a terminat filmările pentru scurtmetrajul Lampioane chinezeşti, regia Bogdan Olteanu, lucrează la un lungmetraj în Ungaria. 

Povestea din Serena se desfăşoară în timpul Marii Depresii din SUA. George Pemberton (Bradley Cooper) se instalează împreună cu soția sa, Serena (Jennifer Lawrence), în Carolina de Nord, pentru a dezvolta o fabrică de prelucrarea a lemnului pentru construcții. Deşi străină în această regiune deloc primitoare, Serena se impune rapid ca egală a bărbaților care conduc acel imperiu forestier. Descoperă, însă, că soţul ei are un copil, pe care l-a conceput cu câţiva ani în urmă cu o femeie simplă, Rachel (Ana Ularu), şi devine vulnerabilă şi sensibilă. Când află că ea nu va putea avea niciodată copii, fericirea mariajului se destramă definitiv. Din acel moment, singura sa dorinţă este aceea de a se răzbuna pe fiul nelegitim al lui George. 
Scenariul i-a plăcut atât de mult lui Jennifer Lawrence, încât l-a convins pe Bradley Cooper să joace din nou împreună, după Silver Linings Playbook (2012). Ana Ularu a fost alegerea regizoarei Sussane Bier, singurul cineast din Danemarca cu două nominalizări la Oscar pentru Cel mai bun film străin – After the Wedding (2006) şi In A Better World (2010), câştigând cu cel de-al doilea. În distribuţie sunt şi actorii Rhs Ifans, Toby Jones, Sam Reid. 
Serena este distribuit în România de RoImage 2000.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana ularu, anca damian, o vara foarte instabila, serena, sussane bier

Opinii: