REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



American Independent Film Festival, ediția a 4-a, are loc între 14 și 20 septembrie


     Între 14 și 20 septembrie, American Independent Film Festival revine cu cea de-a patra ediție și prezintă o selecție de filme independente americane recente, lansate în circuitul marilor festivaluri din lume ca Sundance, Cannes, New York, Tribeca, Telluride, Veneția, Toronto alături de secțiuni, proiecții speciale și întâlniri online cu regizori consacrați și debutanți.
     În contextul actual determinat de pandemia de Covid19, American Independent Film Festival care are loc de obicei primăvara, va organiza ediția a 4-a în această toamnă, în perioada 14-20 septembrie. Proiecțiile din festival au loc la Muzeul Național de Artă al României, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, Deschis Gastrobar, Mercato Kultur, Cinema drive-in Militari Shopping și Event Park Snagov.
     Anul acesta, festivalul organizează secțiunea specială "Double Bill Benh Zeitlin", dedicată unuia dintre cei mai originali și mai creativi tineri cineaști ai momentului. Acum șapte ani, Beasts of the Southern Wild, debutul său amețitor, a devenit povestea cinematografică a anului și i-a adus Marele Premiu al Juriului la Sundance, Camera d'Or, pentru cel mai bun debut la Cannes și două nominalizări la Oscar. Un succes cu atât mai surprinzător, cu cât filmul a fost făcut cu un buget minimal și cu actori neprofesioniști, în cea mai mare parte copii. Ceea ce-a urmat, a fost și mai neconvențional. În loc să capitalizeze pe loc de pe urma valului de admirație, Zeitlin a încetinit ritmul: s-a pus pe muncă, dar nu s-a oprit decât după șapte ani. Wendy, cel de-al doilea film al său, este o reinterpretare liberă a basmului Peter Pan, cu o distribuție plină de copii care-și fac debutul în actorie. 
     Proiecțiile filmelor în cadrul festivalului vor fi urmate de două întâlniri online cu regizorul, o sesiune de întrebări și răspunsuri pe 18 septembrie și un masterclass susținut de acesta online, pe 19 septembrie.
     Scenaristul, regizorul și compozitorul american Benh Zeitlin locuiește în New Orleans, Louisiana. Filmografia sa include Beasts of the Southern Wild, nominalizat de patru ori la Premiile Oscar, Wendy și scurtmetrajul Glory at Sea
Detalii: Filme de Festival
(02.09.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival, american independent film festival 2020, benh zeitlin

Opinii: