REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Alt Love Building”: Dragoste la zero grade, pe Cinepub


     Cu câteva zile înainte de Valentine’s Day și mai puțin de o lună până la lansarea lui „Ruxx”, serialul regizat de Iulia Rugină, care își va avea premiera pe 8 Martie, pe HBO Max, vă prezentăm „Alt Love Building”, filmul său din 2014, scris alături de Ana Agopian și Oana Răsuceanu
     Alt Love Building” este continuarea primului proiect independent produs de Actoriedefilm.ro, școala coordonată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol.  Acțiunea filmului este amplasată la munte, în plină iarnă, cu câteva zile înainte de Revelion, la șase luni de la prima ediție a taberei Love Building.
     Cei trei actori joacă în film rolurile unor traineri care încearcă să coordoneze, pe parcursul unui weekend, repararea a nouă relații ajunse într-un punct critic. Atunci când nu se șicanează, coordonatorii se luptă cu demonii interiori și problemele trecutului. Acum nu mai e atât de simplu să alerge către mult râvnitul "și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți". Chiar dacă au ajuns din nou într-un Love Building, de data acesta va fi altfel.
     Avem de-a face, la fel ca și în cazul primului „Love Building”, cu o stilistică care încearcă să imite formatul de reality tv, dar care se apropie, din ce în ce mai mult, de convențiile ficțiunii clasice. Cu o imagine semnată de cunoscutul director de imagine Vivi Drăgan Vasile și cu un decupaj regizoral mai ambițios, filmul face puntea înspre următorul lungmetraj al acestui trio scriitoricesc, „Breaking News” (2017), o ficțiune asumată până la capăt ca atare, atât din punct de vedere stilistic, cât și dramaturgic.
     Alături de „Alt Love Building”, vă invităm să vizionați scurtmetrajul „Să mori de dragoste rănită”, un omagiu adus cântecului cu același nume al Angelei Similea, și totodată unul dintre cele patru scurtmetraje românești care alcătuiesc omnibusul „Scurt/4: Istorii de inimă neagră” („Kowalski”, „O lume nouă” și „Trece și prin perete”). „Să mori de dragoste rănită” a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF în 2014.
Detalii: cinepub.ro
(11.02.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: actoriedefilm.ro, alt love building film, ana agopian, iulia rugina, oana rasuceanu, premiera cinepub

Opinii: