REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Aliyah DaDa” și „Rețeaua” la Festivalul de Film Documentar CRONOGRAF 2016


     Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău va acorda Marele Premiu al secțiunii CadRo, la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF (12-18 mai 2016).
     Valoarea premiului oferit este de 1000 de euro.
     Secțiunea CadRO include documentare despre români și comunitățile românești de pretutindeni, realizate de autori români sau străini. De asemenea, în secțiunea principală a festivalului, participă două filme românești: Aliyah DaDA (regia Oana Giurgiu) și Rețeaua (regia Claudiu Mitcu).
     Festivalul organizează și o serie de evenimente conexe, precum o discuție despre educație prin film, la care vor participa reprezentanți ai Ministerului Educației, cadre didactice, membrii ai cinecluburilor școlare și invitați străini, un atelier pentru cronicarii de film cu participarea criticilor Cătălin Ștefănescu și Dan Alexe, un masterclass de actorie de film susținut de Cristina Fluture și un altul despre „Cariera filmului în festivaluri”, la care este invitat Pavel Cuzuioc.
     Printre invitaţii FIFD CRONOGRAF vor fi și organizatorii mai multor festivaluri de film din România: TIFF Cluj, SIMFEST Târgu Mureș și Filmul de Piatră de la Piatra Neamț, care le vor povesti cineaștilor locali despre condițiile de participare și agenda festivalurilor respective.
     Detalii: Cronograf.md


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aliyah dada film, chisinau, cristina flutur, festival de film documentar cronograf, reteaua film

Opinii: