REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Aliyah DaDa”, proiectat la Cinematograful Uránia din Budapesta


     Pe 29 septembrie 2017, la ora 18.30, la Cinematograful Uránia, Institutul Cultural Român Budapesta prezintă documentarul Aliyah DaDa (regia Oana Giurgiu), proiectat în premieră în Ungaria. Filmul va avea subtitrare în limba maghiară şi engleză.
     Aliyah DaDa urmărește emigrația evreilor din România către Palestina, surprinzând și relațiile acestora cu românii, în cei peste 130 de ani scurși de când primii evrei au luat drumul Palestinei. Contextul în care s-au desfășurat aceste valuri de emigrație va revela o parte a istoriei României și a Europei de Est, precum și cea a nașterii statului Israel.
     Documentarul este prezentat în cadrul conferinței internaționale Contact Zones. Transnational Encounters, Dialogues and Self-Representation in Contemporary Eastern European Literature, Cinema and Visual Cultures, conferință organizată la Universitatea „Eötvös Loránd” din Budapesta în perioada 28-30 septembrie 2017.
     La finalul proiecției va avea loc o discuție la care vor participa Oana Giurgiu (regizor), Doru Pop (profesor, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca) şi Margitházi Beja (profesor, ELTE).
(15.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aliyah dada film, doru pop, institutul cultural roman budapesta, oana giurgiu

Opinii: