REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAlina Grigore, Ileana Bîrsan și Florin Iepan, în juriul Ceau, Cinema!


     Actrița Alina Grigore, criticul de film Ileana Bîrsan și regizorul Florin Iepan vor face parte din juriul competiţiei Ceau, Cinema! A cincea ediţie a festivalului de film va avea loc în perioada 19-22 iulie la Timişoara şi Gottlob.
     Cei trei membri ai juriului competiţiei vor decerna Marele Premiu, redenumit din acest an Trofeul „Ceau, Cinema! Răzvan Georgescu”, în valoare de 1.500 de euro.
     În afara Trofeului „Ceau, Cinema! Răzvan Georgescu” stabilit de juriu, spectatorii vor vota, tot dintre filmele din competiţie, Premiul Publicului, în valoare de 500 euro. În urma exprimării votului, spectatorii filmelor din competiție pot câștiga, prin tragere la sorți, o bicicletă oferită de Pegas.
     La fel ca la ediţiile precedente, va fi acordat şi un Trofeu Vitas România pentru film independent sau pentru primul sau al doilea film, în valoare de 1.000 de euro.
     Filmele din toate secţiunile festivalului sunt eligibile pentru acest premiu, care va fi decis de echipa Ceau, Cinema! şi Vitas România.
     Competiţia Ceau, Cinema!, care va avea şase filme, a fost concepută să ofere un cadru de exprimare cineaştilor din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului (Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Israel, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria). Selecţionerul competiţiei este criticul de film Ionuţ Mareş.
     Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.
     Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC) și al Consiliului Județean Timiș.
     Evenimentul este realizat de voluntari, cu susținerea: Vitas România, Institutul Francez din Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Direcția Județeană de Cultură Timiș, Bicicletele Pegas, Institutul Polonez din România, AMBASADA, MISC.
     Detalii: www.ceaucinema.ro
(04.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alina grigore, azucena film, ceau, cinema 2017, ceau, cinema festival de film timisoara, florin iepan, juriu ceau, cinema

Opinii: