REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAlex Trăila este directorul artistic al Festivalului Filmului European


     Ajuns la cea de-a XXI-a ediție, Festivalul Filmului European se pune în mișcare într-un cadru nou: un director artistic, o direcție distinctă spre care se îndreaptă festivalul și un nou oraș pe harta acestuia (Gura Humorului).
     Actuala ediție se va desfășura în luna mai, după următorul calendar: București (4 – 11 mai); Iași (12 – 14 mai); Tîrgu Mureș (19 -21 mai); Gura Humorului (19 – 21 mai) și Timișoara (26 – 28 mai).
     Festivalul are un director artistic: Alex Trăilă. Consultant de film, cu experiență în organizarea de festivaluri de film (Festivalul de Film de la Sarajevo, TIFF), membru fondator al think-tank-ul #FEEDback (Film Eastern European Dialogue) dedicat politicii culturale în domeniul cinematografiei din Europa de Est și consilier pentru cinematografie al Ministrului Culturii în mandatul Corinei Șuteu, Alex este din ianuarie 2016 membru în Consiliul de Administrație al Centrului Național al Cinematografiei. În calitate de director artistic al FFE, va imprima direcția editorială a Festivalului și va sprijini Ambasadele și Institutele Culturale în selecția filmelor pentru actuala ediție.
     De asemenea,  ediția din acest an va găzdui dialoguri pe subiectele abordate cinematografic. Platforma „Agora” a Festivalului (dezbateri moderate cu experți din diverse arii de activitate ale societății) va oferi spectatorilor și publicului interesat prilejul ca, plecând de la temele și modul de abordare ale câtorva dintre filmele din Festival, să își exerseze examinarea societății europene contemporane, cu alteritățile, aspirațiile, neliniștile și dilemele începutului de secol XXI.
     Detalii: www.ffe.ro
(09.03.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex traila, cinematografia europeana, festival de film, festivalul filmului european 2017, institute culturale bucuresti

Opinii: