REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAIFF – „Kuso”, proiectat la Club Control


     American Independent Film Festival propune anul acesta proiecții și evenimente și în afara sălilor de cinematograf. Pe lângă filmele de la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului, duminică, 29 aprilie, de la 20:30, în clubul Control, va rula Kuso, film prezentat în premieră mondială la Sundance, în 2017. Catalogat drept cel mai mare „splat” de la Sundance 2017, descris de Pitchfork „cel mai groaznic film de body-horror realizat vreodată”, o „fantezie scatologică” de Variety și „transgresivă” de Playlist, Kuso este într-adevar unul dintre cele mai ciudate și impresionante filme de debut.
     Într-un Los Angeles post-apocaliptic, lovit de un cutremur devastator, Steven Ellison (Flying Lotus) reunește patru povești ale unor oameni încadrați la extrema excentricității: un cuplu care își explorează dorințele și fanteziile conjugale, escapadele zilnice în pădure ale unui student care se împrietenește cu o creatură extraterestră, misterioasă, un Hip Hop MC care trăiește cu doi extratereștri și descoperă că este însărcinată și astfel se duce la o clinică condusă de George Clinton (Parliament Funkadelic) pentru a rezolva problema, respectiv o femeie îngropată în subteran care își caută copilul.
     Singular în viziune, psihedelic în execuție și demonstrând o inteligență subversivă, Kuso este o experiență de neratat.
     Astfel, Troma Studios și frații Kuchar au realizat un film care pare inspirat din Hieronymous Bosch, un melanj de live-action cu animații CGI, colaje dadaiste, în care secreții corporale, deviații psihologice sau sexuale se îmbină cu o viziune cinematografică suprarealistă, abstractă și singulară.
     Flying Lotus este strănepotul lui Alice și John Coltrane, artist remarcat prin albumele sale lansate la label-ul Warp Records (Los Angeles 2008, Cosmogramma 2010, You’re Dead 2014). Acosta a contribuit la coloana sonoră a scurtmetrajului Blade Runner Blackout 2022 (o extensie a filmului lui Denis Villeneuve). În film apare și legendarul musician George Clinton de la Parliament Funkadelic.
     Proiecția va fi introdusă de Andrei Tănăsescu, critic de film și selector AmericanIFF. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
     American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie - 3 mai, la Cinema Pro din București și la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Țăranului Român. Anul acesta va avea loc și o primă ediție regională la Arad, între 27 și 29 aprilie.
     Detalii: www.filmedefestival.ro
 
(25.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aiff 2018, american independent film festival 2018, club control, kuso film

Opinii: