REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Aftertaste”, prezentat la Festivalul de Scurtmetraj dotdotdot din Viena


     Luni, 18 iulie, de la ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Român de la Viena are loc performance-ul Aftertaste, prezentat de Tangaj Dance Collective în cadrul Festivalului Internațional de Scurtmetraj dotdotdot (5 iulie – 26 august) de la Viena.
     Performance-ul are un caracter neconvențional în care sunetul este alterat la infinit și prelucrat live, iar publicul are libertatea de a alege perspectiva din care privește spectacolul. Aftertaste are ca punct de pornire mărturisirile unor persoane sinestezice, cu diferite forme de autism și copii transgender. Într-un univers al senzațiilor duse la extrem și al întrebărilor simple care nu își găsesc răspuns, Diana Spiridon și Simona Dabija transformă informația cu corpul lor dând naștere la o realitate (in)credibilă, dar care se derulează pe alte coordonate. Aftertaste este un spectacol-instalație în care corpul devine neformat, destratificat și dezarticulat, alcătuit din milioane de particule în continuă mișcare, lăsând o impresie de eternă reîntoarcere. 
     „În Aftertaste descompunem o secundă din viața noastră în nanosecunde, ne lăsăm gândurile suspendate în spațiu și timp, libere să călătorească în direcții aleatorii, cu viteze diferite. Poate fi halucinant, intim, fluctuant și îți dă timp să analizezi și să generezi întrebări. E un performance în care ne transformăm constant și ne place să ne regăsim în fiecare dintre cei care ne privesc,“ spune Simona Deaconescu.
     Pentru realizarea performance-ului coregraful Simona Deaconescu a colaborat cu dramaturgul vienez Kroot Juurak și cu sound designerul Denis Bolborea, iar compoziția vizuală este semnată de Carmen Tofeni. Spectacolul face parte din proiectul cultural „Camera 0003_Linii de fugă“, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și finanțat în cadrul Programului cultural „Ești București“, prin ARCUB și Primăria Municipiului București. 
     Simona Deaconescu este invitat special al Festivalului Internațional de Scurtmetraj dotdotdot. Ea va susține workshop­-ul ONE[R] DANCE FILM LAB, pe 19-20 iulie, între orele 16.00-20.00, și va participa, împreună cu Anamaria Antoci, la o sesiune de întrebări și răspunsuri după proiecția filmului său, Silent Places, pe 22 iulie, de la ora 21.30.
     Detalii: Rkiwien.at
 

 

(08.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anamaria antoci, fetivalul international de scurtmetraj dotdotdot viena, icr viena, performance aftertaste, simona deaconescu, tangaj dance collective

Opinii: