REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAfrika Bambaataa mixează la Control Club, în cadrul DokStation


     DJ-ul și producătorul american Afrika Bambaataa, considerat regele electro funk-ului și pionier al mișcării hip-hop, revine la București alături de MC Whipper Whip, joi, 13 septembrie, cu un show la Control Club, în cadrul celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival (13 – 16 septembrie).
     Show-ul va fi precedat de proiecția documentarelor Punk Britannia: Post-Punk 1978-1981 (2012, regia Ben Whalley) și Desolation Center (2018, regia Stuart Swezey). Biletele sunt disponibile prin Eventbook.ro.
     Originar din Bronx, Afrika Bambaataa și-a început cariera de DJ în anii ’70, formând ulterior grupul Universal Zulu Nation, unul din fondatorii mișcării hip-hop din Statele Unite. A fost primul DJ care a mixat break-beat, iar contribuția sa inovatoare i-a atras supranumele „Master of Records” și „Amen Ra of Hip Hop Culture”.
     Devenit celebru în 1982, cu piesa Planet Rock, o combinație de hip-hop și techno-pop futurist inspirat de Kraftwerk, Afrika Bambaataa este considerat și părintele sound-ului electro-funk. De-a lungul carierei sale, Bambaataa a creat și produs zeci de release-uri, colaborând cu artiști diverși, de la John Lydon până la James Brown, a organizat unele din cele mai faimoase petreceri pentru comunitatea hip-hop, iar prin intermediul grupării Zulu Nation, a propulsat carierele unor muzicieni ca De La Soul, Queen Latifah sau A Tribe Called Quest.
     În 2007, a fost nominalizat pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame, iar în perioada 2012-2015 a fost invitat de Cornell University să contribuie la The Cornell Hip Hop Collection, cea mai cuprinzătoare arhivă ce documentează mișcarea hip-hop din Statele Unite.
     Biletele pentru show-ul Afrika Bambaataa + MC Whipper Whip, din 13 septembrie, de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), pot fi achiziționate la prețul de 30 lei online, prin Eventbook.ro, sau din locațiile partenere.
     Detalii: Facebook event // www.dokstation.ro
(10.09.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: afrika bambaataa, control club, dokstation 2018, dokstation music documentary film festival

Opinii: