REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Aferim!”, la Institutul Cultural Român din București


     Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) organizează joi seară, 10 septembrie, de la ora 20.00, o vizionare a filmului Aferim! (r. Radu Jude), la care va fi prezentă și producătoarea Ada Solomon.

     Proiecția are loc în cadrul celei de-a doua ediții a BUCHAREST PHOTO WEEK festival.
     Premiat la Festivalul de Film de la Berlin cu Ursul de Argint, lungmetrajul Aferim! este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" a premiilor Oscar 2016.
     Din distribuţie fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.
     Aferim! este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma).
     Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul îi aparţine lui Cătălin Cristuţiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu, costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu. Consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu.
     Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.
     Detalii: Institutul Cultural Român // Facebook
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, aferim film, institutul cultural roman bucuresti, radu jude, vizionare aferim

Opinii: