REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Aferim!”, de Radu Jude, va fi distribuit în Statele Unite ale Americii


     Aferim!, care i-a adus lui Radu Jude Ursul de argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, urmează să fie distribuit în SUA de către Big World Pictures. Filmul va avea premiera la începutul anului 2016.

     Big World Pictures este compania-soră a The World According to Shots, un distribuitor de scurtmetraje proiectate în festivaluri de film europene, produse în afara granițelor Statelor Unite. B.W.P. a fost înființată în 2013 și, de atunci, a mai distribuit și In Bloom (2013), un film georgian al cărui director de imagine a fost Oleg Mutu, și Viktoria (2014), o coproducție România-Bulgaria, printre alte titluri non-americane.
     Aferim! a început să ruleze și în sălile de cinematograf din Franța de ieri, când a fost anunțat ca propunere a României la Oscar.
     Cristina Corciovescu a stat de vorbă cu Toma Cuzin, actorul care-l interpretează pe Carfin, robul țigan căutat de zapciu și fiul său.
     Detalii: Facebook // Big World PicturesGalerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, aferim film, distributie de film, propunerea romaniei la oscar, radu jude

Opinii: