REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAdrian Titieni joacă alături de fiul său Marc în „Capace”


     Adrian Titieni, alături de Vlad Ivanov, este unul dintre personajele principale ale noului film Capace, scris și regizat de Sorin Marin. Filmul va rula începând cu 27 octombrie în cinematografele din România.
     Din distribuția filmului Capace face parte și Marc Titieni, fiul actorului, care interpretează chiar personajul tatălui său, în copilărie. „Prima dată am aflat că fiul meu joacă într-un film regizat de Sorin Marin și m-am bucurat foarte mult pentru el, ca orice părinte. Ulterior am aflat că sunt și eu distribuit. am citit scenariul, mi s-a părut interesant cu atât mai mult cu cât legătura de filiație era feciorul – eu tânăr, în ciuda faptului că nu semănăm foarte mult, dar omul se schimbă odată cu trecerea timpului. Cu alte cuvinte, am fost amândoi prinși în această ecuație, a filmului de debut a domnului Sorin Marin, o premisă foarte interesantă, cum de altfel a fost și parcursul,” spune Adrian Titieni.
     Alături de Vlad Ivanov și Adrian Titieni îi veți putea în film pe Nicholas Bohor, Eugenia Bosînceanu, Adrian Păduraru, Oliver Toderiță, Claudiu Istodor, Gavril Pătru, Liviu Cheloiu, Diana Cavallioti, Adina Galupa și Andrei Aradits. Marc Titieni a mai jucat alături de tatăl său în Domestic (regia Adrian Sitaru), din distribuția căruia face parte și tânărul actor Nicholas Bohor.
     Capace este povestea unui bărbat bogat și puternic, dar singur (interpretat de Vlad Ivanov), care își conduce afacerile cu autoritate și fără scrupule. Concurența îl atacă pe Bursă și bărbatul își amintește de un joc din copilărie. Un joc cu capace de bere. O criză de inimă și vestea că e posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să plece într-un loc îndepărtat, unde Dunărea întâlnește marea, cu oameni simpli și obiceiuri străvechi - în Delta Dunării.      Lungmetrajul a fost filmat atât la București, cât și în Delta Dunării, la Sfântul Gheorghe. Filmările au avut loc în peste 20 de locații și au durat 25 de zile.
     Toma, personajul interpretat de Adrian Titieni, este prietenul din copilărie al lui Radu (Vlad Ivanov). În timp ce restul băieților „din gașcă” au devenit oameni de afacere de succes, Toma a ales o viață simplă, în Delta Dunării: „Pentru noi, ceilalți, Delta pare a fi un loc izolat, dar din perspectiva lui cred că poate să fie centrul lumii și polul vieții însăși. Nu cred că Toma a ales izolarea, cred că a ales Delta pentru că pulsul vieții aici era, nu în urbanul care aparent creează tumult de viață. E o viață zgomotoasă, artificială, creată artificial, convențional cultural; ori aici, cred că în natură și în dimensiunea conținuturilor esențiale ale ființei, nu era izolare,” spune Adrian Titieni.
     Produs de Saga Film și Fundația Anonimul, cu sprijinul CNC, cu participarea Tudori Properties și Cinelab România, Capace va fi distribuit în cinematografele din România începând cu data de 27 octombrie, de Bomb Film Production.
     Detalii: Facebook
(09.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian titieni, capace film, marc titieni, saga film, sorin marin

Opinii: