REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Adrian Sitaru, două premiere în 2016: „Ilegitim” și „Fixeur”


   Adrian Sitaru a lucrat, în perioada 2013-2015, la două proiecte, amândouă cu premieră în 2016. Ilegitim a avut premiera la Berlinale 2016, în cadrul secțiunii Forum, unde a fost și premiat cu C.I.C.A.E. Award, urmează să lanseze filmul în cinematografele din România în 18 martie și pregătește participarea în circuitul festivalier a producției Fixeur.
     Într-un interviu acordat pentru AaRC, Adrian Sitaru a vorbit puțin despre așteptările sale de la Fixeur, dar și despre proiectele lui de anul acesta.
 

    Ilegitim este produsul unui laborator de actorie condus de Alina Grigore, în cadrul unor cursuri private conduse de actriță cu actori neprofesioniști, în care accentul a fost pe improvizație. La prima vizionare a filmului la Berlin, regizorul spunea că le trimitea actorilor, cu o seară înainte, doar obiectivele pentru următoarea zi de lucru, și nu filma niciodată mai mult de o dublă, încercând să redea autenticitatea procesului. Mai multe despre producția celor două filme ne-a povestit producătorul Anamaria Antoci.
 
 

Cuvinte cheie: adrian sitaru, anamaria antoci, fixeur film, ilegitim film, illegitimate film, premiere romanesti in 2016

Opinii: