REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAdrian Sitaru, ambasador onorific la FFE


     Ambasadorul onorific al Festivalului Filmului European din acest an este regizorul Adrian Sitaru, care a primit de curând Premiul UCIN pentru regie şi Premiul pentru scenariu cu Domestic (2013). În această calitate, Sitaru a realizat clipul de promovare a ediţiei din acest an a festivalului, care oferă o viziune personală şi plină de umor a caracteristicilor filmului european. În clip apar actorii Ioana Flora şi Adrian Titieni, iar director de imagine este Adrian Silişteanu, care a primit Premiul UCIN pentru imagine pentru Domestic.
În programul Festivalului Filmului European este inclusă o selecţie cu cele mai recente scurtmetraje ale regizorului.
Printre filmele europene prezentate în festival este şi La limita de jos a cerului, regizat de Igor Cobileanski (2013), coproducţie România - Republica Moldova, care este proiectat şi la gala de deschidere a Festivalului Filmului European de la Chişinău.
Printre momentele speciale ale ediţiei din acest an se află şi proiecţia filmelor Silent Places, regizat de Simona Deaconescu şi filmat de Oleg Mutu, Roxanne, regizat de Valentin Hotea, Amintiri din copilărie - 1983, toamna, un proiect realizat de Ada Solomon, Anca Marina şi Valentin Hotea.
La Institutul Cultural Român, în 11 mai, este organizat Anim’est - Workshop de animaţie pentru copii, urmat de un maraton de filme de animaţie. Programul festivalului include o secțiune de filme scurte realizate de studenții de la U.N.A.T.C., precum şi două documentare româneşti: Bucureşti, unde eşti?, regia Vlad Petri, pe care l-am văzut de curând la Festivalul One World şi Cântece pentru un muzeu, regia Eliza Zdru, prezentat la festivalurile de film documentar Astra şi Visions du Réel.
Detalii: www.ffe.ro

Cuvinte cheie: adrian sitaru, bucuresti,unde esti, festivalul filmului european, la limita de jos a cerului, roxanne

Opinii: