REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAdDOC - Primul festival de film documentar în licee organizat de adolescenți


     AdDOC, primul festival de film documentar în licee, va fi deschis la Caracal pe 2 mai 2017. Proiecțiile vor avea loc în 25 de licee din 12 orașe, pe tot parcursul lunii mai și vor fi urmate de discuții, fie cu regizori și realizatori ai filmelor, fie cu specialiști din domeniu.
     Deschiderea festivalului va avea loc marți, 2 mai, începând cu ora 12:00 la Teatrul Național Marin Sorescu din Caracal, cu o proiecție specială a documentarului multipremiat Toto și surorile lui (regia Alexander Nanau). Protagonistul filmului va fi prezent în sală, alături de trupa de teatru PlayHood.
     „Te invităm la joc: ADEVĂR ȘI PROVOCARE. Da, exact aşa. Am schimbat sau-ul în şi, pentru că societatea noastră are adevăruri, iar dacă ele rănesc sau sunt dureroase, te provocăm să le schimbi, pornind de la filmele documentare. Adevărurile sunt ceea ce cercetează filmele documentare. Provocările sunt ce poţi tu să schimbi după. Provocările adevărului şi adevărurile provocării se-ntâlnesc la festival,” este mesajul transmis de echipa festivalului.
     AdDOC s-a născut la inițiativa coordonatorilor de Cluburi de film One World Romania din mai multe orașe, într-un training intensiv în care au vizionat filme, au discutat despre importanța implicării sociale și au învățat mecanismele organizării unui eveniment pe plan național. Împreună, aceștia au selectat zece producții recente românești care prezintă societatea în care trăim, cu bune și rele și le-au împărțit în trei categorii, în funcție de subiectele pe care le tratează și de întrebările pe care le ridică. Cele trei secțiuni au fost denumite astfel: „Baba oarba”, „1, 2, 3 la perete stai” și „Sticluța cu otravă”.
     Festivalul este o provocare pentru tineri și pentru societate de a descoperi realitatea înconjurătoare și de a se implica în schimbarea socială.
     Detalii: Facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: addoc 2017, addoc festival de film documentar in licee organizat de adolescenti, educatie cinematografica liceu, festival de film documentar, one world romania la scoala

Opinii: