REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmACT – arthouse cinema & theatre lansează un apel de proiecte cinematografice destinat studenților


     Moldova Film Festival devine ACT - arthouse cinema & theatre, eveniment a cărui primă ediție va avea loc la Iași, între 15-26 mai 2024. 
 
     ACT imaginează o lume în care puterea acțiunii, atât în cinema, cât și în teatru, extinde înțelegerea colectivă a comunităților, dar și a propriei noastre umanități, într-un spectacol al ființei.
 
     ACT este o platformă de cinema și teatru, de gesturi creative în dialog continuu cu orașul, comunitatea locală și lumea întreagă, dar și o platformă de scouting pentru proiecte artistice emergente, în care ființa umană devine mediu artistic de expunere și se concentrează pe extinderea ariilor de expresie și experimentare vizuală.
     
     ACT – arthouse cinema & theatre lansează un apel de proiecte cinematografice destinat studenților / studentelor de la facultățile cu profil cinematografic sau artistic din România pentru a sprijini realizarea proiectului de absolvire.Cinci aplicanți/aplicante vor avea șansa să își prezinte proiectul în fața profesioniștilor din industrie în cadrul unui interviu online, desfășurat în a doua jumătate a lunii aprilie.
 
     Câștigătorul va primi un premiu de 1000 de euro, menit să acopere costurile de producție ale proiectului.
     
     Sunt eligibili studenții/studentele cu vârsta până în 30 de ani care se află în an terminal de studii (an 3 nivel licență, an 2 nivel master) într-o instituție de învățământ cu profil cinematografic sau artistic din România. Propunerile de proiecte pot include filme de scurt-metraj experimentale, narative și instalații video.

     Regulamentul integral este disponibil pe site-ul oficial al festivalului.
 
 
(19.02.2024)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: act – arthouse cinema & theatre, moldova film festival

Opinii: