REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmA început Cinema Tour Kids, 14 septembrie-22 octombrie, în județul Brașov


     Asociaţia ENKIDU anunță lansarea celei de-a 13-a ediții a Cinema Tour Kids – prima caravană de film națională dedicată exclusiv copiilor din zonele cu acces limitat la evenimente culturale. Caravana are loc între 14 septembrie și 22 octombrie, când vor fi organizate 24 de proiecții-eveniment în 20 de localități din județul Brașov. Copiii din localitățile: Codlea, Comana, Crizbav, Crihalma, Dumbrăvița, Hărman, Holbav, Homorod, Jibert, Ormeniș, Părău, Poiana Mărului, Râșnov, Rupea, Șoarș, Ucea de Jos, Vama Buzăului, Victoria, Viștea și Zărnești se vor întâlni cu organizatorii caravanei și vor putea viziona gratuit filmele din programul acestei ediții.
     În cele12 ediții derulate între iunie 2015 și septembrie 2021, caravanele au adunat un număr de peste 30 000 de copii la cele peste 200 de proiecții din 120 de localități diferite – sate și orașe fărăc inematografe din România.
     Selecția cu care organizatorii îi așteaptă pe cei mici este compusă dinfilme de scurt și lungmetraj, animație sau ficțiune, din Danemarca, Norvegia, Suedia și România. Copiii vor afla poveștile istețului Iqbal (din Iqbal Farooq și rețeta secretă), care descoperă un exploziv ce poate cauza mult rău, sau pe cea a unui băieţel inteligent care, deşi certat cu sportul, reuşeşte să primească titlul de ‘Portar la Liverpool’ sau poate pe cea a lui Miriam, care nu-și dorește nimic altceva decât să joace fotbal deși este îndemnată de mama să învețe cum ‘să se poarte ca o fetiță’. Micii spectatori vor face cunoștință și cu Idunn, care are șapte ani ș iîi este frică de întuneric, sau cu Pottan care va ajunge să construiască o rachetă spațială și îi va lua pe toți Sus în cer, dar nu înainte de a face o drumeție În Pădurea Hakke sau o plimbare plină de aventuri cu Ploddy, mașina de poliție, la datorie.
     Cinema Tour Kids este organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Ambasada RegatuluiNorvegiei la București, Norway Film Institute, Ambasada Suediei la București, Swedish Institute, Swedish Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute. Proiectco-finanțat de:Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei. Partener de mobilitate: Autonovex Ford Brașov. Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, ZiarulMetropolis, LiterNet, Movie News, CineGhid, AARC.ro – All About RomanianCinema.
Detalii: facebook
 
(15.09.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia enkidu, cinema tour kids brasov

Opinii: