REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„6,9 pe scara Richter”: peste 12.000 de spectatori în primul weekend


     Din 20 ianuarie, comedia 6,9 pe scara Richter (regia Nae Caranfil) a fost lansată în cinematografele din țară.
     „E o nebunie. E de un ludic dus la extrem”, scrie Andrei Crăciun în cronica sa pentru Ziarul Metropolis. Cel de-al șaptelea lungmetraj semnat de regizorul Nae Caranfil a înregistrat peste 12.000 de spectatori după primul weekend.
     Nae Caranfil, regizorul, scenaristul și autorul pieselor muzicale din 6,9 pe scara Richter, este de părere că „Poți să râzi de orice (dar nu oricând). S-au făcut comedii despre război, s-au făcut comedii despre boală, s-au făcut comedii despre moarte. Îmi amintesc că, în toată jalea de după seismul din '77, începuseră să apară – mai întâi timid, apoi cu din ce în ce mai mult aplomb – bancuri!” și recunoaște că „râsul e terapie, și deși nu eu am descoperit asta, îmi place să practic”.
     Comedia 6,9 pe scara Richter poate fi văzută în peste 30 de orașe din țară, iar regizorul Nae Caranfil și actrița Maria Obretin vor participa la proiecțiile de gală de la Iași - Ateneul din Iași, 26 ianuarie, ora 18.00 și ora 21.00 – și Suceava – Cinema Modern, 27 ianuarie, ora 17.00 și ora 20.00.
     Detalii: Facebook
(26.01.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 6,9 on the richter scale film, 6,9 pe scara richter film, nae caranfil, premiera romaneasca, spectatori film romanesc

Opinii: