REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Indie IPIFF 2016


     Cea de-a XI-a ediție a evenimentului organizat de Uniunea Producătorilor de film și Audiovizual din România (UPFAR) și Asociația Română de Gestionare a Operelor din Audiovizual (ARGOA) a avut patru secțiuni competiționale pentru producțiile independente.
     Două lozuri, regizat de Paul Negoescu și produs de Actoriedefilm.ro, a primit Trofeul IPIFF 2016 și Premiul UPFAR-ARGOA pentru producătorul anului, la categoria lungmetraj de ficțiune. Cel mai bun scurtmetraj a fost Meda, regizat de Emanuel Pârvu și produs de Anamaria Antoci. Un alt scurtmetraj recompensat cu Premiul special al juriului a fost 4:15 PM Sfârșitul lumii, regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru, produs de Adina Sădeanu și Alexandru Tudor Crăciun. Diplomă de merit pentru debut în producția de film a primit și Wall, regizat de Dan Radu Mihai și produs de Pătru Păunescu. Trofeul pentru lungmetraj documentar a fost câștigat de Roboțelul de aur, regizat și produs de Mihai Dragolea și Radu Mocanu. Cel mai bun film studențesc a fost câștigat, pentru al doilea an consecutiv, de Roxana Stroe, cu O noapte în Tokoriki, produs de Natalia Gurău pentru UNATC. Au fost recompensate și documentarele Negruzzi 14, regizat de Bogdan Mureșanu, produs de Roxana Ardelean și Victor Dimitrovici, și Armânii, regizat și produs de Toma Enache.
     Președintele UPFAR Dinu Tănase a organizat în acest an o întâlnire cu producătorii independenți, pentru a stabili împreună modalități de promovare, susținere și sprijin direct din partea Uniunii Producătorilor de Film.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(16.01.2017)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: dinu tanase, doua lozuri film 2015, independent producers indie film festival, indie ipiff 2016, romanian filmmakers, two lottery tickets film

Opinii: