REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Acasă la tata”, în competiția oficială la Sarajevo IFF


Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, Acasă la tata, are premiera internațională în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo.

Pelicula a fost inclusă în competiția oficială a celei de-a 21–a ediții a evenimentului (14-22 august 2015). Alte cinci filme românești sunt în competiție la Sarajevo.
     Acasă la tata spune povestea lui Robert, un tânăr scriitor care, într-un moment de ambiguitate emoțională, se întoarce pentru 24 de ore în satul în care s-a născut, pentru prima dată de la moartea mamei lui. Până a doua zi dimineața, își va rescrie toate relațiile personale, cu tatăl, cu cel mai bun prieten din copilărie, cu prima iubire, cu trecutul.
     „Chiar dacă la suprafață apar teme cum ar fi ratarea sau condiția provincialului,  pe mine m-a interesat să pun în discuție noțiunile abstracte de familie, prietenie și dragoste în contactul dur cu realitatea”, declară Andrei Cohn.
Din distribuție fac parte actorii Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Sorin Cociș, Mirela Oprișor.

Scenariul filmului este scris de Mimi Brănescu, imaginea este semnată de Andrei Butică, montajul de Andrei Iancu, iar sound designer este Sorin Neagu. Producător este Giuliano Doman.
Acasă la tata este un film produs de Film Location Guide, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Scandia Kandia Dulce, cu participarea HBO România. Distribuitor Mandragora.
Filmul a fost proiectat în deschiderea Festivalului Filmului European din acest an.

Detalii: Facebook 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: acasa la tata film, alexandru papadopol, andi vasluianu, andrei cohn, competitie sarajevo 2015, ioana flora

Opinii: