Doctorul Filip Palaloga, bolnav fiind, se îndrăgosteşte de Ana Patriciu, o tânără şi frumoasă asistentă medicală din secţia pe care o conduce. Deşi petrec împreună cinci săptămâni de vis la mare şi la mănăstirile din nordul Moldovei, la întoarcere, Palaloga rupe brusc această relaţie preferând compania fiicei unui academician, doctoriţa Maia Dobrin." /> Aarc.ro - Răutăciosul adolescent (1968)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmRăutăciosul adolescent (1968)

The Malicious Adolescent


106 min. - Love Story - AG - 17.03.1969


Sinopsis :

Doctorul Filip Palaloga, bolnav fiind, se îndrăgosteşte de Ana Patriciu, o tânără şi frumoasă asistentă medicală din secţia pe care o conduce. Deşi petrec împreună cinci săptămâni de vis la mare şi la mănăstirile din nordul Moldovei, la întoarcere, Palaloga rupe brusc această relaţie preferând compania fiicei unui academician, doctoriţa Maia Dobrin.

Regie: Gheorghe Vitanidis

Scenariu: Nicolae Breban

Actori Principali: Iurie Darie, Irina Petrescu


Galerie foto
Distribuție

Iurie Darie Filip Palaloga
Irina Petrescu Ana Patriciu
Virgil Ogăşanu Nicola
Vezi tot genericul

Producători

Studioul cinematografic „Bucureşti”

Date de producție

Filmări vara și toamna anului 1968. Cheltuieli de producție 2.885.000 lei.
Cinemascop, color, 11 acte, 2926 m.

Distribuitori

Direcția Difuzării Filmelor

Festivaluri

  1. 1969 - Moscova - Medalia de argint şi Premiul de interpretare feminină (Irina Petrescu)

Subiect

Reîntâlnirea întâmplătoare a doctorului Nicola cu colegul său de breaslă Filip Palaloga, care îi fusese cândva pacient, declanşează rememorarea unuia dintre episoadele cele mai fericite din viaţa acestuia din urmă. Bolnav fiind, Palaloga îşi dorise să mai trăiască cinci săptămâni, răstimp în care s-a îndrăgostit de Ana Patriciu, o tânără şi frumoasă asistentă medicală din secţia de ortopedie pe care el o conducea. Deşi petrec împreună cinci săptămâni de vis la mare şi la mănăstirile din nordul Moldovei, la întoarcere, Palaloga  rupe brusc această relaţie deoarece fata nu corespunde statutului său social şi preferă compania fiicei unui academician, doctoriţa Maia Dobrin.