Într-un mare combinat de pe malul Dunării are loc o avarie. Din partea Ministerului de resort vine să cerceteze acest accident inspectorul Alexandru Nedelcu, care constată că incriminaţii, inginerii Radu Zimniceanu şi Lidia Dumitru, nu sunt vinovaţi. Probitatea lui Nedelcu este pusă la îndoială de către cei interesaţi ca adevărul să nu iasă la lumină şi care au puterea de a declanşa o nouă anchetă." /> Aarc.ro - Cine are dreptate? (1989)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmCine are dreptate? (1989)

Who Is Right?


81 min. - Dramă - AG - 04.06.1990


Sinopsis :

Într-un mare combinat de pe malul Dunării are loc o avarie. Din partea Ministerului de resort vine să cerceteze acest accident inspectorul Alexandru Nedelcu, care constată că incriminaţii, inginerii Radu Zimniceanu şi Lidia Dumitru, nu sunt vinovaţi. Probitatea lui Nedelcu este pusă la îndoială de către cei interesaţi ca adevărul să nu iasă la lumină şi care au puterea de a declanşa o nouă anchetă.

Regie: Alexandru Tatos

Scenariu: Paul Everac

Actori Principali: Andrei Ralea, Oana Pellea, Andrei Finți


Galerie foto
Distribuție

Cine are dreptate? (1989) Andrei Ralea Alexandru Nedelcu
Oana Pellea Lidia Dumitru
Andrei Finţi Radu Zimniceanu
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme Patru

Date de producție

Filmul intră în producţie la 1 aprilie 1989, iar filmările durează între 20 septembrie şi 8 noiembrie 1989.
Ecran normal, color, 9 acte, 2226 m.

Distribuitori

Româniafilm

Festivaluri

Subiect

Avaria produsă într-un mare combinat de pe malul Dunării necesită o anchetă serioasă din partea Ministerului de resort. Alexandru Nedelcu, inspectorul venit pentru această anchetă, trebuie să descurce complicata ţesătură de minciuni, resentimente şi invidii, şi în cele din urmă constată că incriminaţii, inginerul Radu Zimniceanu, fostul său coleg de studii, şi inginera Lidia Dumitru nu sunt vinovaţi. Numai că probitatea lui Nedelcu este la rândul ei pusă la îndoială de către cei interesaţi ca adevărul să nu iasă la lumină şi care au puterea de a influenţa Ministerul să declanşeze o nouă anchetă.

Trivia

  • Scenariul lui Paul Everac se numeşte, iniţial, "Ancheta".
  • Ultimele retuşuri sunt făcute după moartea regizorului de către operatorul filmului Vivi Drăgan Vasile.