REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTotul pentru Riana (2020)

Everything for Riana

28 min. - Documentar Scurtmetraj - -

Sinopsis : Kalo, un tânăr de 24 de ani cutreieră Italia vânzând telefoane iPhone și Samsung fake la colțurile străzilor altor băieți de cartier, în general imigranți. Amalia, o tânără mamă luptă pentru viața nou născutei sale fice Riana, într-un spital din București. Ea speră ca fiica sa să fie trimisă cât mai repede către Milano, locul unde Riana poate fi operată pe inimă pentru a supraviețui. În Totul pentru Riana aflăm cum se va termina totul pentru tânara familie.

Regie: Mihai Dragolea

Scenariu: Mihai Dragolea

Actori Principali: Kalo, Amalia


Galerie Foto:

 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)
 • Totul pentru Riana (2020)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Totul pentru Riana (2020) Kalo
Totul pentru Riana (2020) Amalia
Vezi tot genericul

Producători

Vagabond Film & deFilm

Festivaluri, premii

 1. 2020 - Odense - Premiul The Soapbox

Subiect

Motivație regizorală:
”Filmând pentru o emisiune TV am întâlnit-o pe Amalia la spitalul Marie Curie din București. M-a impresionat cum tânara mamă încerca să facă sens din iureșul de informații care o bombardau, toate acestea legate de starea din ce în ce mai precară a inimii fiicei sale, și voința ei pentru a o salva pe Riana. Mi-am dat seama că mă interesează lupta Amaliei pentru Riana, legătura lor mi s-a părut arhetipală și așa am început să filmez documentarul. După ouțin timp l-am cunoscut pe Kalo, tatăl Rianei și soțul Amaliei, împreună cu el am plecat 14 zile pe străzile Italiei pentru a face rost de bani pentru bebeluș. Am dormit în benzinării și în mașină, Kalo mi-a deschis ochii către o lume paralelă, lumea pe care de obicei încercăm să o ocoloim și din care nu ne dorim să facem parte, dar și aici am găsit cele mai umane și sensibile reacții și trăiri. Am legat o relație strânză cu Kalo, am trăit împreună succesul, pericolul străzii și al ilegalităților, am filmat lcururi care mă înspăimântau, pe care le uram și după le înțelegeam. Totu pentru Riana este mărturia acesto experiențe comune, o poveste despre iubire, muncă, un road movie tragi-comic. 
În ultimul timp, discursul public face des referire la 2 lumi paralele, la un stat paralel care există de o parte sau de alta a baricadei - depinde de unde privim. Cred că acest discurs este foarte dăunător și împinge la sistarea dialogului prin îngroșarea diferențelor. Documentarul Totul pentru Riana propune o imersiune într-o lume care este ascunsă, cu adevărat paralelă, și regăsirea valorilor universal umane în aceste contexte diferite.
Scopul filmului este de a transpune privitorul în această lume paralelă a personajelor, de a-l împinge să relaționeze cu actorii sociali reprezentați, pentru a se creea o identificare la nivelul scopurilor și nevoilor de bază comune. Fiecare ne găsim un mod de a câștia bani și cu toții dorim să ne întreținem familia cât mai bine, în același timp ne dorim și o existență liberă, croită după felul nostru individual de a fi. Spre exemplu, personajul principal Kalo, vinde telefoane false în Italia pentru a câștiga bani. Înșelăciunea pe care o face are o motivare foarte clară pentru el - trebuie să câștige cât mai mulți bani pentru familia sa, mai ales pentru bebelușul Riana, care s-a născut cu o malformație la inimă și are nevoie de medicamente lunar. Kalo se întreabă, la un moment dat, dacă ceea ce face e bine, dacă e un model pentru fetele sale și realizează de unul singur că nu -  de aceea va continua să facă ce poate și știe pentru a-și crește fiicele cât mai bine și mai departe de soarta pe care a avut-o el și soția sa, Amalia.”

Totul pentru Riana (2020) - Photo