REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSingur de cart (1983)

On Watch by Himself

94 min. - Dramă - AG - 08.10.1984

Sinopsis : Un bărbat trăieşte drama vinovăţiei după ce, într-un accident de maşină, şi-a omorât părinţii.

Regie: Tudor Mărăscu

Scenariu: Lazăr Fulga, Tudor Mărăscu

Actori Principali: Dragoş Pâslaru, Irina Petrescu, Octavian Cotescu, Vasile NiţulescuDistribuție:

Dragoş Pâslaru Pavel
Irina Petrescu Ioana
Octavian Cotescu Eugen
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme Trei

Date de producție

Ecran normal, color, 10 acte, 2578 m.

Distribuitori

Româniafilm

Subiect

Pavel iese din închisoare după doi ani de detenţie, urmare a unui accident de maşină în care i-au murit ambii părinţi. Încearcă să-şi găsească echilibrul în compania unui bătrân marinar şi la sugestia prietenului său, Eugen, se angajează alături de acesta într-o uzină. Când se îndrăgostește de prietena lui Eugen un nou sentiment de culpă îl determină să plece din uzină şi să se angajeze pe un şantier, unde intră în conflict cu nişte chiulangii cărora refuză să le facă jocul. Aceştia se răzbună punând la cale un accident căruia Pavel îi cade victimă şi ajunge la spital. Când iubita îl părăseşte şi bătrânul marinar face o criză de inimă, singurele lui puncte de sprijin sufletesc se volatilizează.

Soundtrack

  • Cântă: Valeriu Sterian

Trivia

  • Actriţa Mariana Buruiană este consemnată în unele filmografii ca facând parte din distribuţie; ea nu apare pe genericul filmului.
Regizorul despre film
Singur de cart este filmul unei stări, al unei stări sufleteşti şi al unei stări de fapt.(...) Am vrut ca filmul să vorbească despre dragoste, nu direct, despre cinste, nu direct, şi în aşa fel încât în sufletul spectatorului să rămână rezultatul ecuaţiei nu desfăşurarea ei. Aş mai vrea ca spectatorii să iubească nespectaculosul filmului şi personajele lui.” (Cinema, nr. 1/ 1984)