REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSărbătoritul (2017)

The Birthday Boy

14 min. - Dramă Scurtmetraj - - 18.12.2017

Sinopsis : Într-un orășel din România, un băiat de 12 ani trăiește singur, părinții fiiind plecați în străinătate, la muncă. Ziua lui de naștere este de Crăciun și băiatul își pune o dorință specială.
 

Regie: Sabin Dorohoi

Scenariu: Ruxandra Ghiţescu

Actori Principali: Răzvan Schinteie, Olga Torok


Galerie Foto:

  • Sărbătoritul (2017)
  • Sărbătoritul (2017)
  • Sărbătoritul (2017)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Sărbătoritul (2017) Răzvan Schinteie Luluță
Sărbătoritul (2017) Olga Torok Clara Mama
Sărbătoritul (2017) Vlăduţ Doban Marius
Vezi tot genericul

Producători

Reina Film Production
Western Transylvania Studios

Date de producție

Filmări la Reșita, în februarie 2017.

Subiect

Povestea tristă a adolescentului Luluţă, vizitat de părinţii săi doar cu ocazia sărbătorilor de iarnă, sărbători care coincid şi cu ziua sa de naştere, dar şi povestea unei familii nefireşti, în care legăturile au devenit rare şi formale, din cauză că părinţii lucrează în străinătate. Copilul simte cel mai bine această ruptură, pe care încearcă să o repare prin eforturi şi gesturi înduioşătoare.

Soundtrack

„Nu doar de ziua mea” - trupa Voltaj

Trivia

Sabin Dorohoi despre film:
„Filmul continuă subiectul din filmul meu anterior, Calea Dunării, film ale cărui imagini au fost preluate şi în videoclipul trupei Voltaj, cu melodia „De la capăt”, prezentă în finala Eurovision din 2015. În Sărbătoritul este vorba despre evoluţia unei familii, între membrii căreia se produce o ruptură din cauza migraţiei forţei de muncă, iar relaţiile dintre membrii familiei sunt forţate, artificiale”.
”Eroul principal, copilul Răzvan Schinteie, este cel din filmul Calea Dunării, copil care, iată, a crescut şi povestea lui continuă.”
”Am apelat la scenarista Ruxandra Ghiţescu, cu care am o colaborare foarte bună, pentru că, fiind vorba şi de relaţia specială dintre un adolescent şi mama sa, am avut nevoie de o viziune, cumva, mai sensibilă, mai feminină asupra subiectului”

Website

https://www.facebook.com/Sarbatoritul/
Sărbătoritul (2017) - Photo