REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRuxx (2022)

45min/8 ep. - Dramă - N 16 - 08.03.2022

Sinopsis : Rux (Raluca Aprodu) încearcă să își echilibreze cariera solicitantă, lucrând pentru un mare dezvoltator imobiliar din București, cu celelalte priorități ale vieții ei: își susține financiar familia și are o relație la distanță. Rux încearcă să plece din România și să meargă în Los Angeles, dar viața are alte planuri pentru ea și este atrasă în cel mai mare proiect al șefului ei: campania electorală a soției sale pentru primăria Bucureștiului.

Regie: Iulia Rugină, Octav Gheorghe

Scenariu: Vera Ion

Actori Principali: Raluca Aprodu, Alec Secăreanu


Galerie Foto:

 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)
 • Ruxx (2022)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Raluca Aprodu Rux
Alec Secăreanu Andrei
Mădălina Craiu Cristina
Vezi tot genericul

Producători

HBO Europe
Mobra Films

Trivia

Iulia Rugină despre film:
”RUXX e un serial diferit de tot ce s-a făcut în România până acum, pentru că vorbește despre o generație care-și găsește vocea și identitatea într-o societate patriarhală. Fiecare episod e un carusel de emoții, iar fiecare personaj are părți în care mă regăsesc ca femeie în România și Europa de azi. M-am luptat, la rândul meu, cu prejudecățile unei societăți care te împiedică să-ți găsești și să-ți asumi identitatea. În timpul lucrului la RUXX am simțit de multe ori că sunt din nou la școală, că învăț lucruri despre care nu îmi povestise nimeni și pe care, în final, le-am aflat de la cei mai buni profesioniști și cea mai bună echipă de filmare pe care și-o poate imagina cineva. A fost primul meu contact cu formatul de serial – ca mod de lucru, ca ierarhie, ca abordare, iar asta a fost nou și pe alocuri înspăimântător. Dar am avut în jur oameni care mai făcuseră asta (și chiar foarte bine) și actori extrem de pasionați și implicați pe care m-am bazat de la început până la final cu totul. Mă bucur că am avut norocul să lucrez cu ei toți și să trăiesc zilnic, timp de aproape trei luni de filmare, sentimentul ăla foarte special de pe platou, care m-a făcut prima dată să vreau să lucrez în cinema, acum 25 de ani. Iar ce va rămâne cu mine veșnic e, cu siguranță, experiența filmării în pandemie. A fost un efort incredibil pentru toată lumea, o adaptare permanentă la toate schimbările, restricțiile și modificările care apăreau uneori de la o zi la alta. Am purtat măști non stop, în ultima perioada și ochelari de protecție. Ne-am dat seama în timp ce filmam că e posibil ca unii dintre noi să ne revedem când trece toata nebunia și să nu ne recunoaștem. Ne știm vocile, dar în unele cazuri nu ne-am văzut niciodată fețele. Așa că sentimentul meu e că tot ce s-a întâmplat la RUXX e o bucată de istorie, a mea personală, extrem de intensă, foarte dificilă de multe ori, foarte frumoasă de și mai multe ori, genul ală de lucru care lasă urme clare, de orice fel ar fi ele. Și chit că te schimbă în altceva sau nu, sigur nu se uită niciodată. Iar istoriile astea intense sunt foarte prețioase pentru mine. Sunt și voi fi mereu recunoscătoare pentru tot ce a însemnat facerea lui RUXX în traseul meu prin lumea asta a poveștilor pentru marile sau micile ecrane”
Octav Gheorghe despre film:
”RUXX a fost o întâmplare incredibil de fericită pentru mine. Am avut ocazia unică de a lucra cu actori pe care, altfel, i-aș fi oprit pe stradă pentru autografe și cu o echipă extrem de competentă. Și am avut bucuria de a spune câteva povești uneori calde și sentimentale, alteori dramatice și crude, despre relații, prejudecăți, trădare, duplicitate sau putere. RUXX este o serie originală, distinctă ca abordare și teme, curajoasă și contemporană.”
Vera Ion despre film:
”Scenariul RUXX a fost un exercițiu minunat pentru a face loc unui imaginar complex și tridimensional al personajelor feminine, mai ales al celor care se mută în București, precum și pentru peisajul care combină nou și vechi, hipsteri și tați de modă veche, corporații și blocuri. E locul din care mulți dintre noi am vrea să plecăm, dar în care mai rămânem puțin, pentru că mereu se întâmplă ceva care ne reține. Sper ca acest serial să deschidă discuțiile necesare despre reprezentarea și vizibilitatea unei generații care e încă în procesul de a se înțelege și a-și defini valorile proprii, generația celor care au crescut în Est, visând la Vest și căutând să înțeleagă care e locul lor în lume”

Ruxx (2022) - Photo