REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRăzbunarea (1972)

The Revenge

78 min. - Film de aventuri - AG - 04.12.1972

Sinopsis :

Continuarea povestirii întâmplărilor scriitorului Humphrey van Weyden. Pe vasul „Ghost” sunt aduși supraviețuitori de pe un vas naufragiat. Printre ei se află și Maud, fiica unui renumit editor.

Regie: Sergiu Nicolaescu

Scenariu: Alecu Croitoru

Actori Principali: Raimund Harmstorf, Edward Meeks, Sergiu NicolaescuDistribuție:

Răzbunarea (1972) Raimund Harmstorf Lup Larsen
Răzbunarea (1972) Edward Meeks Weyden
Sergiu Nicolaescu Hall-Raffy
Vezi tot genericul

Producători

Studioul cinematografic „București” și Tele-München

Date de producție

Film realizat din materialul filmat de Wolfgang Staudte, după un scenariu de Walter Ulbrich.
Ecran normal, color, 9 acte, 2139 m.

Distribuitori

Româniafilm

Subiect

Pe vasul „Ghost” sunt aduși câțiva supraviețuitori de pe un vas naufragiat. Printre ei se află și Maud, fiica unui renumit editor. Ea trăiește câteva zile de coșmar, asistând la întâmplări care-i dezvăluie firea tiranică și brutală a lui Larsen, culminând cu tentativa lui de viol. Van Weyden încearcă din nou să evadeze, de data aceasta împreună cu fata. Barca lor, surprinsă de o furtună, e zdrobită de stânci. Maud piere în valuri, iar Van Weyden e găsit de Larsen. Încurajați de evadarea celor doi, marinarii îl abandonează pe Larsen pe insulă. Peste câțiva ani, Van Weyden, proprietar al vasului „Kittwake”, pleacă spre insula unde știe că trăiește Larsen. Aici îl găsește instalat pe Raffy, fostul secund de pe „Ghost” care exploata bogățiile insulei.
Van Weyden înțelege că dispariția lui Larsen e opera lui Raffy. Între ei începe o adevărată vânătoare. În urma unei capcane Raffy îl crede mort pe Van Weyden, dar acesta găsește vasul lui Larsen și îl descoperă și pe căpitan, care acum e orb. Larsen încearcă să se răzbune pe Van Weyden, dar moare fără a reuși. Raffy, venit în căutarea lui Larsen, moare și el în luptă cu Van Weyden.

Trivia