REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmO vară foarte instabilă (2013)

A Very Unsettled Summer

98 min. - Dramă - AP 12 - 01.11.2013

Sinopsis :

Daniel este un scoţian prins între dragoste şi pasiune, între două relaţii, cu Maria şi Irina. Primeşte de la Maria, fosta iubită, o poveste înregistrată pe o casetă audio. În povestea ei, Maria îl transformă pe Daniel într-un personaj fictiv şi descrie momentul când, cu ceva timp în urmă, Daniel a părăsit-o. Povestea este autobiografică - replicile pe care Daniel i le spune Mariei sunt reale, cu un iz de fantezie. Maria se oferă să joace pentru el rolul unei prostituate, să facă sex cu el pentru ultima oară. Pe bani.

Regie: Anca Damian

Scenariu: Anca Damian, Philip Ó Ceallaigh

Actori Principali: Jamie Sives, Ana Ularu


Galerie Foto:

 • O vară foarte instabilă (2013)
 • O vară foarte instabilă (2013)
 • O vară foarte instabilă (2013)
 • O vară foarte instabilă (2013)
 • O vară foarte instabilă (2013)
 • O vară foarte instabilă (2013)

Vezi toată galeria

Distribuție:

O vară foarte instabilă (2013) Jamie Sives Daniel
Ana Ularu Maria
O vară foarte instabilă (2013) Kim Bodnia Alex
Vezi tot genericul

Producători

Aparte Film, Studio Video Art şi Maur Film, cu sprijinul Ministerului Culturii din România şi al Fondului Ceh de Stat pentru Sprijinul şi Dezvoltarea Cinematografiei
Co-producători: Film I Väst, Filmgate Films, Faction North, Abis Studio, Sharf Studio

Distribuitori

Aparte Film, în parteneriat cu ARFC

Festivaluri, premii

 1. 2013 - UCIN - Premiile pentru regie, montaj şi muzică

Trivia

 • Scriitor irlandez stabilit în România, Philip Ó Ceallaigh, laureat al Premiului Hennessy  şi al Premiului Rooney pentru literatură irlandeză, traduce scenariile filmelor româneşti în engleză.
 • Anca Damian a citit povestirea „A Very Unsettled Summer” şi l-a convins pe Philip Ó Ceallaigh să scrie împreună scenariul unui film. I-a dat scriptul producătorului Grant Keir, cu care s-a întâlnit la Festivalul de la Cottbus, iar acesta a decis să participe la proiect.
 • Compozitorul Nathan Larson este un suedez stabilit la New York. Este căsătorit cu Nina Parsson din trupa „The Cardigans”.
 • Iniţial, pentru rolul Mariei, Anca Damian a avut-o în vedere şi pe Maria Dinulescu.
 Anca Damian despre...
...casting: "Prima destinaţie: Irlanda. Aici, la Galway, m-am întâlnit cu Michael Fassbender. Era după rolul din Hunger, în momentul în care începea să joace în liga Hollywood. Deşi am avut o întâlnire extrem de plăcută, tot bugetul unui film independent românesc nu acoperea fee-ul cerut de agent. După un an, am organizat un casting la Londra. Aici l-am cunoscut pe Jamie Sives, un actor scoţian, carismatic şi şarmant. Locuise în Franţa şi Spania, ţări latine, şi, dincolo de talentul şi farmecul lui, părea să înţeleagă cel mai bine personajul Daniel, un jurnalist străin aciuit în Bucureşti. În urmă cu un an, mă întâlnisem la Festivalul din Pusan, Coreea de Sud, cu actorul danez Kim Bodnia. Când vroiam să descriu personajul Alex, mă gândeam la el. Aşa că următoarea destinaţie: Copenhaga, să-l văd pe Kim. În Bucureşti, am dat casting pentru rolul Irina; la casting participau Diana Cavallioti şi Ana Ularu. Diana era cea mai apropiată de personajul Irina, dar Ana, temperamental, se potrivea personajului Maria. Colege şi prietene, au devenit rivale în film."

Website

www.ovarafoarteinstabila.ro
O vară foarte instabilă (2013) - Photo