Cătălin este un băiat care vrea să culeagă o ciupercă din pădure. În ciupercă se ascunde o vrăjitoare care-I răpește pe băiat. Sora lui Cătălin, Cătălina, îl câștigă ca aliat pe uriașul munților și după o călătorie plină de aventuri îl salvează pe fratele ei din captivitate." /> Aarc.ro - Totul despre Filmul Romanesc

REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCătălin și Cătălina (1974)

10 min. - Film de animație Scurtmetraj - AG -


Sinopsis :

Cătălin este un băiat care vrea să culeagă o ciupercă din pădure. În ciupercă se ascunde o vrăjitoare care-I răpește pe băiat. Sora lui Cătălin, Cătălina, îl câștigă ca aliat pe uriașul munților și după o călătorie plină de aventuri îl salvează pe fratele ei din captivitate.

Regie: Laurențiu Sîrbu

Scenariu: Laurențiu Sîrbu

Actori Principali:Distribuție:

Vezi tot genericul

Producători

Studioul „Animafilm”

Distribuitori

Româniafilm

Trivia

Opinia criticului
„Cătălin este un băiețel care vrea să culeagă o ciupercuța dintr-o pădurice. În ciupercuță se ascunde însă o vrăjitoare care-I răpește pe băiețel. Surioara lui Cătălin, Cătălina, face fapte bune, îl câștigă ca aliat pe uriașul munților și, deși aliatul e construit vizibil din cartoane defectuos articulate, fetița face să dispară de pe fața pământului castelul vrăjitoarei, cu vrăjitoare cu tot. Astfel, frățiorul Cătălinei, Cătălin, este pe loc eliberat din captivitate. Cătălin are în permanență buchete de flori și chiar ciorchini de struguri pe pălărie, în timp ce Cătălina le are pe ale ei în plete, dar nici ea nu le pierde niciodată. Ea mai are mereu și bujori în obrăjori. În film mai apar fluturași care seamănă cu păsărele și invers, pentru că totul este lesne interșanjabil. Aceasta să fie lumea basmului sau e doar un exemplu de kitsch ingenuu?” (Val. S. Deleanu, Cinema nr. 12, decembrie 1974)