REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmJina (2017)

- Documentar - - 29.07.2017

Sinopsis : Situată istoric pe graniţa militară a Transilvaniei, Jina e „satul celor şapte coline”, filmate aerian în deplina lor maiestate, un loc-hotar cu o privelişte a lumii până departe prin ţări şi imperii, cu cele mai bune păşuni alpine ale străbunei Europe, dar şi cu „cele mai bune şcoli poporale din patrie”, cu moşi şi moşii, cu oameni şi păduri integre.

Regie: Dumitru Budrală

Scenariu: Dumitru Budrală

Actori Principali:


Galerie Foto:

  • Jina (2017)
  • Jina (2017)

Vezi toată galeria

Galerie Video:


Distribuție:

Vezi tot genericul

Producători

Astra Film Sibiu
cu sprijinul CNM Astra, Primăria Jina, Ministerul Culturii și Identității Naționale

Subiect

Filmul este o radiografie a istoriei satului Jina și a vieții locuitorilor din vârful muntelui, construită în jurul oieritului, cu regulile și tradițiile ei străvechi. Dumitru Budrala a fost fascinat încă din copilarie de mitologia locurilor și de istoria intensă a satului, s-a documentat de-a lungul anilor, a povestit cu batrânii satului și a filmat o lungă perioadă de timp. (Astra Film)

Trivia

Dumitru Budrală despre film: 
„Filmul Jina este, în egală masură, o cronică a Jinei şi un tablou în culori vii al vieţii de la munte, construită în jurul oieritului, cu tradiţiile şi regulile ei, pastrate de la inceputuri şi până în prezent. Publicul cinefil are sâmbată oportunitatea de a viziona filmul, în aer liber, intr-un cadru special.” 

Jina (2017) - Photo