REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInve$titorii (2020)

- Comedie - -

Sinopsis : Povestea a trei băieți, prieteni vechi, care lucrează la o fabrică de piese auto dintr-un oraș de provincie... Când fabrica este cumpărată de niște investitori străini, cei trei, alături de mulți alți angajați, sunt disponibilizați. Li se oferă salariile compensatorii pe un an, așa că decid să petreacă un weekend de neuitat în București. 

Regie: Iura Luncașu

Scenariu: Alex Cotet, Raul Gheba

Actori Principali: Codin Matinciuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu


Galerie Foto:

  • Inve$titorii (2020)
  • Inve$titorii (2020)
  • Inve$titorii (2020)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Inve$titorii (2020) Codin Maticiuc
Inve$titorii (2020) Cosmin Natanticu
Andrei Mateiu
Vezi tot genericul

Producători

Vertical Content

Date de producție

Filmări din 3 octombrie 2019, în localitatea Cristian, judeșul Brașov.

Subiect

Povestea a trei băieți, prieteni vechi, care lucrează la o fabrică de piese auto dintr-un oraș de provincie... Când fabrica este cumpărată de niște investitori străini, cei trei, alături de mulți alți angajați, sunt disponibilizați. Li se oferă salariile compensatorii pe un an, așa că decid să petreacă un weekend de neuitat în București.  După o noapte incendiară, se trezesc a doua zi, mahmuri, cu gândul de a se întoarce acasă, dar greșesc drumul și ajung la marginea unei localități, dezorientați și fără combustibil. Aici sunt confundați de localnici, care, impresionați de aspectul lor îi iau drept afaceriști străini, veniți să investească în afacerea locală. Invitați de primar la negocieri, urmate de o cină în casa acestuia, băieții noștri sunt fermecați de ospitalitatea și deschiderea oamenilor întâlniți. Sunt însă în scurt timp deconspirați de către şeful poliției care descoperă ca masina cu care au venit este raportata drept furată și cei trei sunt nevoiți să părăsească localitatea. În drumul spre casă, ironia face ca ei să fie opriți de adevărații afaceriști străini care erau interesați să investească în zonă și cei trei decid că ar fi oportun să se întoarcă și să îi ajute pe localnici la negocieri. Filmul se încheie cu succesul tranzacției investitorilor străini și baietii nostrii priviti ca niste eroi de catre comunitate. (Vertical Content)

Trivia

  • Adaptare a succesului de casă ,,Wkreceni”, filmul care în 2014 a înregistrat un număr record de spectatori și un box office impresionant în Polonia. 

Inve$titorii (2020) - Photo