REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIndiferență (1973)

- Scurtmetraj - AG - 00.00.1973

Sinopsis : Nepăsarea cu care unii automobiliști (și chiar pietoni) trec pe lângă un accident, pe lângă persoane grav accidentate și nu dau niciun ajutor.

Regie: Erich Nussbaum

Scenariu: Erich Nussbaum

Actori Principali:Distribuție:

Vezi tot genericul

Producători

Studioul „Alexandru Sahia”

Distribuitori

Româniafilm

Trivia

Despre filmări: „În timpul realizării filmului Indiferență, regizorul Erich Nussbaum și operatorii Vasile Nițu și Nicolae Marinescu au realizat următorul test cinematografic: au simulat pe șosea (în două puncte diferite) două pene de automobil. În primul caz era vorba de un șofer de camion în vârstă, în al doilea de o tânără care lăsa să se întrevadă o splendidă pereche de picioare. Rezultatul? Toți automobiliștii (fără excepție) mânați numai de pasiunea pentru frumos, s-au oprit să compenseze lipsa de experiență a tinereții. De unde se vede că filmul n-ar trebui să se numească Indiferență, ci din contra...” (Mirel Ilieșiu, Cinema nr. 4, aprilie 1973)

Opinia criticului
„Un alt subiect cu titlu profund a fost acela al filmului Indiferență (de Erich Nussbaum). E vorba de nepăsarea cu care automobiliștii (și chiar pietonii) trec pe lângă un accident, pe lângă persoane grav accidentate și nu dau niciun ajutor. Ei nici măcar nu semnalează întâmplarea, căci, dragă doamne, ei nu admit să prăpădească nicio secundă din prețiosul lor timp. Există o întreagă listă de delicte, păcate, vai, nepedepsite de coduri, pe care le-am numit „delicte de lez-civilizație”, infracțiuni față de elementarele datorii de omenie și bună purtare ale omului civilizat.” (D.I. Suchianu, Cinema nr. 2, februarie 1974)