REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmImaculat (2021)

Immaculate

154 min. - Dramă - -

Sinopsis : Povestea Dariei, care ajunge la dezintoxicare pentru a scăpa de dependenţa de droguri insuflată de prima ei dragoste. Inocenţa ei afişată o salvează de avansurile sexuale ale celor mai mulţi dintre narcomanii din centru şi îi aduce protecţia lor. Ajunsă în centrul atenţiei, Daria descoperă că tratamentul special vine cu un preţ mare. 

Regie: Monica Stan, George Chiper - Lillemark

Scenariu: Monica Stan

Actori Principali: Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel, Cezar Grumăzescu


Galerie Foto:

  • Imaculat (2021)
  • Imaculat (2021)
  • Imaculat (2021)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Imaculat (2021) Ana Dumitrașcu Daria
Imaculat (2021) Vasile Pavel Spartac
Cezar Grumăzescu Costea
Vezi tot genericul

Producători

Axel Film
cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei

Distribuitori

Syndicado Film Sales (Internațional)

Festivaluri, premii

  1. 2021 - Veneția - „Luigi De Laurentiis” Award Lion of the Future & Premiul principal al secțiunii, „Giornate degli Autori Director’s Award” & premiul pentru cel mai bun scenariu „Autrici under 40”

Trivia

Gaia Furrer, directorul artistic al competiției Giornate degli Autori:
„Este pentru prima dată când Lion of the Future merge la un film românesc – spune Gaia Furrer, directorul artistic al competiției Giornate degli Autori – și premiul acordat filmului Imaculat confirmă încă o dată România ca un spațiu plin de vitalitate al imaginilor și poveștilor. Ca secțiune independentă a Festivalului, suntem mândri de această victorie și sărbătorim alături de Monica Stan și George Chiper-Lillemark filmul pe care ni l-au oferit. Imaculat este o poveste despre fragilitatea multor ființe umane, dar mai ales despre denunțarea dinamicii abuzive în detrimentul femeilor care, din păcate, există încă în interiorul și în afara zidurilor oricărei comunități. Un film puternic care a ajuns la inima tuturor: de la cei 27 de tineri europeni care i-au acordat cel mai important premiu al secțiunii Giornate degli Autori până la juriul Lion of the Future. Și pentru acest viitor suntem fericiți că am aprins o scânteie pe calea celor doi regizori și a micului lor mare film”

Website

https://www.facebook.com/Imaculat-103352175380396/
Imaculat (2021) - Photo