REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmGuvernul Copiilor 3D (2019)

Government of Children 3D

100 min. - Documentar - AG - 01.06.2019

Sinopsis : Proiectul reunește 100 de copii români care au fost invitați să își imagineze cum ar arăta țara noastră în următorii 100 de ani, dacă ar fi chiar ei parte dintr-un Guvern al viitorului. Univers transmedia inedit (film 3D, website participativ, VR).

Regie: Ioana Mischie

Scenariu: Ioana Mischie

Actori Principali:


Galerie Foto:

 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)
 • Guvernul Copiilor 3D (2019)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Vezi tot genericul

Producători

Studioset & Storyscapes
cu sprijin CNC și UCIN
cu sprijin tehnologic UNATC - Cinetic

Date de producție

„Guvernul Copiilor 3D” este primul documentar stereoscopic românesc. Această tehnologie este aparte, întrucât s-a folosit, pentru prima dată în lume, rig-ul Alpha 3D Rig pentru un lung-metraj dezvoltat de către stereographerul și directorul de imagine 3D Zsolt Magyari.

Distribuitori

Studioset & Cinema Infinit

Subiect

În contextul în care țara noastră a sărbătorit centenarul, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani au încercat să descrie România următorilor 100 de ani, cu toate dimensiunile ei: educaționale, economice, arhitecturale, sociale, tehnologice, civice, spirituale, constituționale, ori societale. Cum percep copiii problemele lumii de astăzi? Cum ar imagina ei alternative sau soluții? Cum ar putea fi arhivate, ascultate și, poate, implementate opiniile lor la nivelul societății? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pentru care găsim un răspuns în cadrul documentarului. Potrivit copiilor, unele dintre cele mai mari defecte ale societăților de astăzi sunt poluarea, defrișarea pădurilor, depresia, războaiele, dar și obsesia adulților de a face bani. Protagoniștii vin cu soluții urgente, dar și cu viziuni creative care ar putea fi o reală sursă de inspirație pentru decidenții și adulții din zilele noastre.

Trivia

 • Conceptul a fost inițiat de Ioana Mischie în cadrul bursei Fulbright oferită de University of Southern California - School of Cinematic Arts în Los Angeles, California și dezvoltat ca proiect doctoral în România, în colaborare cu UNATC-CINETic, avându-i ca producători pe Studioset și Storyscapes. 
 • Abordarea vizuală a filmului, axată pe cromatici-statement, a fost personalizată în funcție de preferințele copiilor - fiecare fundal cromatic reprezentând o culoare preferată de protagonist. Totodată, o parte dintre elementele vizuale au fost alcătuite în colaborare cu protagoniștii, ori folosind obiecte aduse de ei.
 • Proiectul a fost evaluat de publicații precum The Hollywood Reporter drept o formă de pionierat transmedia.
 • Copiii protagoniști provin predominant din București și din împrejurimile capitalei, urmând ca pentru segmentele viitoare ale proiectului să poată participa copii din întreaga țară. 

Ioana Mischie despre tehnica 3D:
“Am folosit tehnica de filmare 3D în premieră în țara noastră pentru a surprinde portretul fiecărui copil cât mai expresiv cu putință. Primul moment care ne-a inspirat să gândim filmul 3D a fost o vizită la un muzeu din Washington DC, în care majoritatea statuilor expuse portretizau adulții vizionari din istoria umanității. Atunci ne-am întrebat - de ce nu am recunoaște, oare, și meritul unui copil vizionar? Tehnologia 3D se folosește, de cele mai multe ori, în filme de acțiune, însă provocarea pentru noi a fost să o folosim în așa fel încât să redăm umanul. cât mai autentic.”
Ioana Mischie despre film:
Guvernul Copiilor este mult mai mult decât un proiect cinematografic inovator, este un demers educațional, social, civic, filosofic, vizionar. Cred că ideea de a încuraja copiii să își construiască lumea în care vor locui este un demers vital. Când eram copil, mi-am imaginat guvernul ca un spațiu liber în care oameni de toate vârstele, genurile și profesiile își pot exprima o opinie și se pot ajuta reciproc pentru a o pune în practică.  În timp, am conștientizat că societatea are cu totul alte configurații, care ne pot aliena. Copiii nu au drept de vot în societatea de astăzi, însă dacă viziunea lor ar fi ascultată și luată în serios măcar uneori, ar putea avea un impact constructiv în comunitatea din care fac parte și în societate, pe termen scurt, mediu și lung”.

Trailer Oficial - Government of Children 3D / Guvernul Copiilor 3D from Ioana Mischie on Vimeo.

Website

https://www.facebook.com/GovernmentOfChildrenRomania/
Guvernul Copiilor 3D (2019) - Photo