REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmGolgota (1966)

Golgotha

88 min. - Dramă - AG - 26.12.1966

Sinopsis : Parcurgerea acestui drum de Golgotă de către şase femei rămase văduve în urma grevei. Cutezanţa lor de a cere pensii este pedepsită cu arestarea. Pentru a le determina să renunţe ele sunt purtate din post în post, prin ploaie şi noroi, peste coastele povârnite ale dealurilor din Valea Jiului. Sunt bătute, minţite, siluite, ameninţate cu moartea. (Adina Darian)

Regie: Mircea Drăgan

Scenariu: Nicolae Ţic, Mircea Drăgan

Actori Principali: Draga Olteanu, Ioana Drăgan, Viorica Farkaş


Galerie Foto:

  • Golgota (1966)
  • Golgota (1966)
  • Golgota (1966)
  • Golgota (1966)
  • Golgota (1966)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Draga Olteanu-Matei Ana Varga
Ioana Drăgan Ruxandra
Golgota (1966) Viorica Farkaş Eva
Vezi tot genericul

Producători

Studioul cinematografic „Bucureşti"

Date de producție

Filmările începute în a doua jumătate a lunii mai 1966 sunt terminate la 01.07.1966; exterioare la Sighişoara, Lupeni, Corlaţi, Băceşti, Nanu, interioare la Buftea. Cheltuieli de producţie 2.920.000 lei.
Ecran lat, a/n, 9 acte, 2358 m.

Distribuitori

Direcţia Difuzării Filmelor

Trivia

Pe platouri
"La una din ultimele filmări ale Golgotei, loana Drăgan, Draga Olteanu, Réka Nagy şi Viorica Farkaş, patru din cele şase eroine ale filmului, aveau de jucat o scenă grea şi periculoasă: pe marginea unei prăpăstii în faţa plutonului de execuţie. Mircea Drăgan şi-a luat elementarele măsuri de precauţie — cele patru actriţe au fost ţinute în «lassou», operatorul George Cornea şi-a ales unghiul cel mai favorabil cu putinţă cu o problemă în plus pentru că în vale se mai afla o echipă s-a pândit norul care trebuia să se afle în cadru, şi s-a filmat." (Cinema nr. 9, septembrie 1966)

Golgota (1966) - Photo