REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFata care mănâncă pizza (2015)

Girl Eating Pizza

6 min. - Scurtmetraj - -

Sinopsis : Scurtmetraj experimental, surprinde o posibilă repetiţie finală înaintea filmării unei scene derulate pe stradă. La indicaţiile regizorului, oamenii se perindă prin faţa camerei, iar totul trebuie să respecte o succesiune prestabilită. 

Regie: Adrian Cârlugea, Bogdan Coste, Ion Indolean

Scenariu: Adrian Cârlugea, Bogdan Coste, Ion Indolean

Actori Principali: Cătălin Bocîrnea


Galerie Foto:

  • Fata care mănâncă pizza (2015)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Fata care mănâncă pizza (2015) Cătălin Bocîrnea voice over
Vezi tot genericul

Subiect

 Acest demers, regizat de Bogdan Coste, Adrian Cârlugea şi Ion Indolean (pe atunci colegi de facultate), a pornit de la ideea vizionarului regizor John Smith, care în 1976 realiza unul dintre marile titluri ale avangardei: Girl Chewing Gum. Cu toate că poate fi văzut strict ca un exerciţiu mimetic, Fata care mănâncă pizza îşi obţine autenticitatea din contextul diferit în care a fost filmat şi din tonul ironic al lui Cătălin Bocîrnea, a cărui voce se poate auzi pe fundal. Aşa cum François Truffaut îi „cerea” unui câine să urineze pe un stâlp, aici li se „cere” unor porumbei să se deplaseze prin faţa camerei, apoi să iasă subtil din cadru, iar altora să treacă de pe o clădire pe o alta. Asta, pe lângă aportul pe care diverse persoane trebuie să îl aibă. Mai mult de-atât, ineditul vine şi din faptul că secvența este filmată cu un telefon (Samsung Galaxy S4 Zoom), care a captat şi sunetul în priză directă. Cu acelaşi telefon, au fost înregistrate ulterior şi indicaţiile lui Cătălin Bocîrnea. Astfel, se poate spune că totul a fost gândit în concordanţă cu o epocă pe care o putem numi chiar post-digitală, în care fiecare are posibilitatea şi resursele să realizeze un produs audiovizual.

Trivia

  • Proiectat la Festivalul Internațional de Film Next, secțiunea Behind the Scenes – România, 2015, FFest 2015, “Experimental Shorts”.

Fata care mănâncă pizza (2015) - Photo