REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFapt divers (1984)

News Items

88 min. - Acțiune - AG - 14.01.1985

Sinopsis :

Un tipograf în preajma pensionării, care trăieşte informaţiile pe care le culege la linotipul lui, este contratriat de un fapt divers: un tânăr care salvase dintr-un incendiu doi copii şi apoi dispăruse. Tipograful porneşte în căutarea tânărului pe care-l găseşte, după multe peripeţii, la o staţie de spălare a maşinilor din Sibiu.

Regie: Andrei Blaier

Scenariu: Ioan Grigorescu

Actori Principali: Ilarion Ciobanu, Patricia Grigoriu, Răzvan PopaDistribuție:

Ilarion Ciobanu Nea Barbu
Fapt divers (1984) Patricia Grigoriu Anca
Răzvan Popa Dan
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme Patru

Date de producție

Ecran normal, color, 10 acte, 2400 m.

Distribuitori

Româniafilm

Subiect

Un tipograf în preajma pensionării, care trăieşte informaţiile pe care le culege la linotipul lui, este contratriat de un fapt divers: un tânăr care salvase dintr-un incendiu doi copii şi apoi dispăruse. Tipograful porneşte în căutarea tânărului pe care-l găseşte, după multe peripeţii, la o staţie de spălare a maşinilor din Sibiu. Tânărul se logodise şi pornise pe un drum corect şi nu-şi dezvăluise identitatea pentru a scăpa de un grup de delincvenţi cu care făcuse nişte "afaceri". Ştirea cu numele tânărului este publicată, iar cei de care tânărul încercase să se ascundă, din răzbunare, pun la cale o tâlhărie lăsând indicii care conduc ancheta miliţiei spre tânărul "erou". În urma unei stratageme adevăraţii vinovaţi vor fi prinşi.

Replici

Nea Barbu: Degeaba e adevărat dacă nu m-ai convins... Dacă eu, primul tău cititor, nu te cred... Tu ai datoria să mă convingi... Convinge-mă şi te cred!