REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmEva (2010)

Eva

90 min. - Dramă - AP 12 - 08.10.2010

Sinopsis : Conducându-și iubitul la gară, Eva Alion (Amy Beth Hayes) simte o neliniște inexplicabilă. În acea dimineață avusese loc o simulare de atac aerian. La despărțire, Tudor (Vincent Regan) îi spune că o va duce în America la mama lui după ce se va termina toată nebunia. În timp ce trenul pleca din gară, ea îi strigă că este însărcinată. La scurt timp, începe un bombardament aerian care devastează Bucureștiul, iar Eva își aduce aminte cum îl cunoscuse pe Tudor.

Regie: Adrian Popovici

Scenariu: Adrian Popovici, Radu Aneste Petrescu, Steve Attridge

Actori Principali: Vincent Regan, Amy Beth Hayes, Michael Ironside


Galerie Foto:


Vezi toată galeria

Galerie Video:


Distribuție:

Eva (2010) Vincent Regan Tudor
Eva (2010) Amy Beth Hayes Eva
Eva (2010) Michael Ironside Alfonse
Vezi tot genericul

Producători

Artis Film
Cu sprijinul CNC

Date de producție

Câştigă concursul de proiecte CNC - sesiunea 2005. Filmări la Sinaia, Constanţa, în studiourile MediaPro din Buftea, în perioada septembrie-noiembrie 2007.
Color, 35 mm.

Distribuitori

Marvista Entertainment

Festivaluri, premii

  1. 2010 - Monaco - Angel Film Award pentru cea mai bună muzică originală

Trivia

  • Scenariul iniţial intitulat "Povestea unui secol" s-a dorit a fi o ecranizare a romanului "Fiul risipitor" de Radu Tudoran şi era povestea vieţii sentimentale şi sociale a unei octogenare, contemporană cu marile evenimente ale secolului XX.
  • Rolul Evei la senectute urma a fi interpretat de Vanessa Redgrave, iar cel al personajului Tudor, tot la senectute, de Corin Redgrave.
  • Procesul lui Adrian Popovici cu moştenitoarele lui Radu Tudoran, care consideră că romanul a fost denaturat, îl obligă pe regizorul-scenarist să renunţe la formula povestirii prin flash-back-uri şi să elimine personajul Evei la bătrâneţe.
  • Ecranizarea romanului "Fiul risipitor" de Radu Tudoran a făcut parte, la un moment dat, dintre proiectele regizorului Sergiu Nicolaescu

Eva (2010) - Photo